14,821 kes denggi di Selangor. Apa kita nak buat?

Kalau kita tengok di website idengue lastest 1 mac 2015 ada kira kira 14, 821 kes denggi di Selangor. Itu baru selangor je tau. Bukan Seleuruh Malaysia lagi. MasyaALLAH takut nya. Makin menjadi jadi kes denggi ni.

Nyamuk Aedes ni membiak di kawasan air bertakung yang jernih. sekecil tempat pun dia suka duduk.

macammana dari nyamuk aedes kita mendapat denggi

apabila plasma darah kita pecah itu la sangat bahaya. itu lah denggi berdarah. boleh bawa maut tau

So apa yang kita nak buat?

1. Bersihkan kawasan rumah

Pastikan area rumah kita tiada tempat tempat yang boleh menakung air dan menjadi rumah pembiakan nyamuk aedes.

Bukan rumah kita je tau. Rumah jiran jiran pun kena bantu sekali pastikan persekitaran bersih

2. Pengambilan vitamin untuk kuatkan imunisasi badan kita

Jom kita dengar apa kata pakar Nutrisi mengenai Denggi

Vitamin khas untuk membantu pesakit Denggi

1. Performance Drink

-Tinggi dengan iron dan membantu elak hidrasi

2. Vitamin C

-Tingkatkan imunisasi badan.
-Tingkatkan sel darah putih bekerja untuk melawan virus denggi

3. Nutriferon

-Menghasilkan interfon membantu tingkatkan imunisasi badan. Kalau nak tahu 1 suntikan interferon yang sinteteik ( dari bahan kimia) berharga RM6000 tau. selalu yang ambil ni adalah pesakit yang kritikal macam kanser untuk kuatkan sistem imunisasi badan. Tapi shaklee ada sedikan Nutriferon dari labu yang  hanya berharga  bawah RM200

4. ESP

-Memberi balik tenaga kepada pesakit. Mencukupkan mineral, nutrien yang badan perlukan 
untuk dapatkan set denggi bagi membantu orang kesayangan anda boleh hubungi 
Ainul 

013-3612717

atau email ke ainulfadzilah@gmail.com
COD penghantaran terus ke Shah Alam, Klang, UM, PJ, USJ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge