1st check up

hari ni terpaksa EL.smlm sepanjang hari muntah..huhuhuhu..tak boleh makan langsung.makan je muntah.badan mmg lemah giler.tp dlm tak sihat ni, gigih kan juga nk tgk The biggest loser Asia finale. sedey sbb david yg menang.I want CARLO as the winner !!!! suke hati kau je enol…

Pagi td, hubby bawa saya ke SMC @ KPJ selangor kt sec 20 shah alam. InsyaALLAH nak bersalin kt sana.plan nk check up kt sana terus tp lupa bw surat dr klinik panel.hahaha..yelah pertama kali.takda pengalaman. so kitaorg pun p la klinik Norzila kt sec 8. Dulu masa nk double check sama ada pregnant ke tak p klinik kt sec 7 tp doc india & lelaki.tak mau..nanti kena buka baju depan dia.malu arghh!!!

Doc norzila ni check bila saya last period dll.. dia ckp saya baru 6 week pregnant.lorrr…doc kt sec 7 tu ckp ms check up tu dh 6 1/2 week.so skrg dh 2 minggu so 8 minggu la skrg. Dr Norzila tu mg best.dia explain betul2 kt saya.mcm ambik kelas medic la pulak.hihihii.. 8 minggu saya tidak didatangi period & dijangka persenyawaan berlaku 2 minggu slps hr pertama period . so skrg ni 6 minggu la.

Td. doc scan perut saya. nampak tompok kecil dalam rahim.doc siap tunjuk ini rahim awak, ni kantung, dlm kantung u nampak tak ada tompok kecik ada baby….huhuhhuuu sunguh terharu melihat tompok kecik tu.
(sambil tgk hubby & tersenyum2..hihhii)

Doc ada pesan, maan apa yang rasa nak makan. NO MORE DIET… dia ckp kalau nk mkn nasi lemak hari2 pun makan la.tu baby yg nak makan.

Balik dr klinik, huby terus p keje, saya stay kt umah bersama MIL & FIL saya.pagi td tido sepjg hari.Tetiba FIL tanya nak makan apa. saya dg segan silu bgtau terigin nak makan tomyam.pantas my parents in law p dapur buatkan tomyam utk saya.sungguh terharu kan… Thanks mama & abah.

** skrg kekenyang makan tomyam without nasi @ mee @ bihun..

2 Replies to “1st check up”

  1. hai there! saya dh follow blog awak.SA dok kt sec mana? saya kt sec 8.skrg ni syg check up kt klinik panel kt sec 8. InsyaALLAH plan nk bersalin kt KPJ sec20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge