Aidilfitri 2010- edisi 1

Alhamdulillah selamat sudah berpuasa sebulan.Syukur sangat sbb sepanjang sebulan ramadhan ni, tak penah miss bangun 4.00 pagi masak sahur untuk husband, tak miss pose. Baby pun aktif walaupun puasa.lega….
Raya tahun ni, pertama kali raya kat rumah in law.rumah in law dgn umah ainul dekat je.1 sec 8 shah alam je.jalan je lain-lain.hihihii…so takde la lagu balik kampung.kalau mainkan pun lagu tu tak sempat nak abis dah sampai.hahahaahhhaa……

Sehari sebelum raya ( khamis), ainul dah start cuti tp husband tak cuti.malas nk cuti katanya.tp nasib baik hr khamis tu sume gomen dapat cuti half day.kol 1.30 ptg dah blh balik.Pagi-pagi khamis tu, bz la kemaskan umah, mop lantai,basuh baju.basuh bekas kuih.Tukar langsir baru.fuh! mmg penat la.tp puas hati sangat bila tgk umah dah kemas.Malam tu pulak, lepas buka pose ainul, hubby & adik ipar ke Plaza alam sentral & PKNS shah alam.konon-konon nak tgk aktiviti lelongan malam tu la.1st p plaza alam sentral.tak ramai sangat org.siap ada booth yang dah tutup. Lelongan malam tu, baju kurung biasa 4 pasang RM100.cantik jgk design dia.tp bila pk peknen ni malas lak nk beli.kalau tak dah lama kebas.murah la tu kan.Tp ada jgk yg ainul rasa mcm tipu.contohnyer ainul ada beli brooch minggu lepas.8 biji RM10.brooch yg kecik2 tu.tp malam raya tu 7 biji RM10.nasib baik beli awal.tipu la org tu.

                                             salah 1 booth yg jual baju 4 psg RM100 tu….

Plan nak cari tudung kat plaza tu terbantut sbb kedai yg nak p dah tutup.so kitaorg pun decide la nak p PKNS lak.Malas nk menapak ke PKNS so bw la kete nk parking kt sana la konon.sekali mak aiiiii, jam giler jalan nk ke PKNS.sume org nak ke PKNS.patut la plaza alam sentral tutup cepat sbb org ramai ke pkns..

                                            Jam masa nak cari parking 🙁

tgk la kete yg berpusu-pusu nak masuk PKNS..

                                           yg tak best, sume org parking suke hati kt tepi2 jalan..

Akhirnya kitaorg parking kat tempat parking seberang jalan dr pkns. biar kena bayar sikit drpd letak tepi-tepi jalan.nanti kena calar kan susah..

Masuk je PKNS, masyaALLAH….ramainyer orang.nak jalan pun susah.nasib baik dh tak pose.so kuat la skt.Mula-mula cari tarbus untuk hubby.dia teringin nak pakai tarbus sbb songkok dah biasa katanya.tak sangka tarbus ni mahal gak.tp setahun sekali kan.nak bergaya di hari raya.layan je laa..
lepas tu ekspidisi saya dan adik ipar cari tudung plk.Punya la ramai org sampai nak masuk kedai pun susah.ainul rempuh je la sbb tudung raya mmg takde lagi.thn depan kena beli siap2.tak mau dah berebut-berut mcm kali ni….Akhirnya dapat la 2helai tudung.Pukul 10.30 mlm kita org balik.sbb penat sgt.orang semakin ramai time tu sbb lelongan smpi kol 12 tgh mlm..

seronok dpt tgk kerenah org di malam raya wlpun berhimpit-himpit,tp kelakar tgk gelagat penjual yang akan berbuat apa saja nak dapatkan pelanggan….

jom layan gambo…

  
                  
to be continue……………………..

sekian 🙂

4 Replies to “Aidilfitri 2010- edisi 1”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge