Ainul,Arreessa & Shaklee

Tajuk mcm cinta 3 segi pulak.hehehehehe

Production susu ainul takle semeriah org lain.setiap kali pump dapat 4-5oz tu dh cukup gumbira dah…so terbaca comment psl seorg ibu yg tanya psl milk booster kat KUMPULAN IBU MENYUSU di FB.sapa yg belum join sila join ye.sangat bagus 🙂

Ramai yg suggestkan ambik set B shaklee. Mula-mula ainul takut gak.tp bila dh baca feedback dr ramai org ckp benda ni bgs so ainul pun try la kan. Trail pack RM80 hinggit je. cuma dulu tengok serasi ke tak..

Ainul beli shaklee ni kat Along Azlina. Kenal beliau pun kat group KIM ni je. Hari ni order, esok terus dapat.cepat je tau.

Seminggu pertama  semangat la makan. tak miss uolsss.. tetiba perasan yang production susu makin menurun. sekali pump dapat 0.5oz pun penah. palaing banyak pun 2oz je.Ya ALLAH nak meroyan rasanye.seyes stress tahap dewa punye.hari-hari nanges kt hubby sbb susu tak cukup utk arreessa.Ainul pulak asik ambik EL je sbb mmg xde susu lgsg kdg2.Tp ainul perasan time tu susu ainul jadi pekat.

Bila dh jadi mcmni, ainul bgtau la kt Along ni. takut gakkan. so dia bgtau yg badan ainul tgh mengalami healing krisis.That’s why susu sikit. so kena minum air masak 3L++ sehari, banyakkan pumping & banyakkan berdoa.

Lama la jugak benda ni terjadi kt ainul. Time lunch je lari balik umah jap bw susu utk arreessa.huhuhuhu

Alhamdulillah, berkat doa + support husband & family + support kwn2 kt KIM + support kawan blogger 🙂

Alhamdulillah production susu makin baik.maybe tak sebaik org lain tp ainul bersyukur sbb biar sikit tp cukup mengenyangkan Arreessa.

Kepada yang plan nak ambik set B shaklee ni, adalah dialu-alukan. tapi jangan LUPA

1. Minum air masak 3L sehari..lagi banyak lagi bagus
2. Kekerapan pumping @ direct feeding. Jangan lebih dr 4jam tau
3.Berdoa banyak..Rezeki datang dr ALLAH
4. jangan stress 🙂

GOOD LUCK “)

10 Replies to “Ainul,Arreessa & Shaklee”

  1. thanks ainul for the review..ari tu deena mmg nak beli sgt dah..tp bile pikir kurang disiplin sket bab amek suplement ni, K.I.V dulu..but then through KIM jugak dapat tahu pasal air seasons longan & red dates tu..alhamdulillah, production getting better..deena ni kurang minat sket tang2 nak makan supplement..hihi..tapi kalau dah terpaksa, mungkin disiplin diri boleh meningkat kot..=)

  2. kite dulu amek shaklee gak n mmg susu drop sikit, tp lps minum byk air… production back to normal. tp xde la sampai melimpah ruah mcm org lain… that;s y i decided to stop. skang ni just depending on power pumping je (nk goda ainul beli fs!) sbb dgn PP ni lah kite berjaya kumpul stok 20botol dlm masa 2 mggu! maybe biase2 je utk org yg susu die byk… tp bg kite… amazing!!!! kesimpulannya, get a freestyle for urself (instead of benda lain 😛 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge