Beza kiwi sun gold dan kiwi green : cabaran di hari ke 8

Selalu kalau sebut kiwi mesti kita akan ingat waerna hijau kan.. Tahu tak yang kiwi ada yang warna kuning? Rasa, rupa pun berbeza tau.

Sila lihat gambar dibawah. yang sedikit berbulu tu adalah kiwi hijau. Yang licin tu kiwi kuning. Kiwi kuning agak besar saiz nya berbanding dengan kiwi hijau.

Apabila dikupas, kita boleh tengok perbezaannya. Warna semestinya la beza. Rasanya pula kiwi kuning lebih masam manis. Kiwi hijau sangat manis.

jangan tak tahu kiwi kuning lagi tinggi kandungan vitamin C nya
untuk maklumat lanjut pasal kiwi ni , anda boleh baca di website Zespri. KIwi terbaik yang dibawa khas dari New Zealand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge