Breastfeed boleh ke minum kopi????

Ainul ni sejak dari kecik lagi mmg sukerrrrrr minum kopi..Kalau dapat kopi kampung lagi la syiok kan. masa kecik tak suker nescafe. Tp start berjinak-jinak dengan nescafe masa kat matrik. Nak stay up la katakan. nasib baik result ok.hehehe…so sejak dari tu la addict pada nescafe. Oh tidak…susah nak tinggalkan.

Masa dalam pantang pun ainul minum kopi.Kopi panas-panas..wallahhhh!! terangkat buntut mama arreessa.Alhamdulillah arreessa takde la pulak susah nak tido.mungkin dia mcm ainul.minum la kopi ke nescafe ke kalau dah mengantuk tertido jugak..

Baru-baru ni terbaca blog E-Car  pasal dia ambik radix as a milk booster. Ainul pun p la kedai try beli 1 peket dl.Lepas mium terus pump.Alhamdulillah susu meriah “)

Ada beberapa kawan-kawan bertanya kalau bf boleh ke minum kopi sebab ada kafein ??

Ainul dah bertanya pada yang pakar ..Ini Jawapannyer..

Sila klik pada image utk gambaran yg lebih jelas..
Jadi kepada yang coffee addict, sila la bergembira..tp jgn la minum over sangat ye.sian baby 🙂

7 Replies to “Breastfeed boleh ke minum kopi????”

  1. salam ainul….umm betol ek boleh byk kn susu???umm penah gak bidan recommend radix ni p akak takut nk minom kopi…pasni nk try lah hubby punye….hehehe….

  2. lega….phewwww..
    sebab i masih amik and makin menjadik2 lak lepas bersalin nih,lagi2 masa pantang..huhu betulke radix tuh bleh boossstt susu..nak try lah huhu..thanks ainul 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge