CD Arreessa

Assalamualaikum & salam sejahtera
Jarang ainul bercerita pasal CD kan. Untuk makluman ainul start berCD sejak Arreessa 3bulan. So kira-kira sudah 1thn 5bulan ainul bercd untuk Arreessa. CD tu apa? Cloth Diaper sayang. bukan CD lagu tu tau 🙂
Sebenarnya CD ni sangat la mudah. cuma kena rajin sikit je.Ala sama la macam bf pun.kalau malas pump hah kan production menurun. CD pun kena rajin sikit nak basuh poo poo dia. Buat masa kita mandi.sonang je la..
Kalau hantar ke nursery macammana? senang je dik non.. korang bekalkan wet bag. Macammana??
ini dia rupa wet bag
balik rumah, masa mandi bilas poo poo anak anda. rendam jap.lepas tu masukkan dlam washing machine.sidai. settle.senang je kan 🙂
Baru-baru , cikgu kat nursery arreessa complaint yang CD arreessa ada berbau hancing. errrr..
Kelam kabut Ainul.ishh apa kena buat ni? sabun sudah tukar tapi bau still ada.dah jemur tengah panas.terpaksa Arreessa berpuasa pakai CD beberapa minggu sebab mama dia pun bereksperimen macammmana hendak hilangkan bau hancing tu.serius tak best bila bertukar ke pampers biasa.penuh sampah kat umah.huhuhuu
Akhirnya dapat satu solusi TERBAIK!!
hanya dengan beberapa titik
dan akhirnya cd Arreessa TIADA lagi bau yang tidak menyenangkan itu..
bau wangi je.saya suka..saya suka….
Pada yang berminat basic H ni harga RM37 je. mampu belikan. Banyak sangat guna.
model cd & kasut 🙂

5 Replies to “CD Arreessa”

  1. hi..
    juz nak comment, my dotter pun pengguna tegar CD.
    rs nye kalo dah start berbau tu, U kne buat strip wash..
    sbb eventho bau hancin dah xde, tp absorption of the CD tu dh x mantop..hehe..
    I buat stripwash, after that dah ok.selamat mencuba

    -ibu-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge