Deco Rumah: ehmmmm minta tolong “)

Sudah setahun duduk rumah sendiri.Tak habis-habis deco rumah.Rumah orang lain cun melecun.Rumah ainul..huhuhu sedey 🙁

Mohon bantuan pakar-pakar sekalian.Tak tau nak hias macammana lagi.huhu..yang penting cat nak kena tukar.sekarang cat dinding colour hijau.owner lama yang cat kan. Ainul plan nak cat putih je.senang nak match dengan perabut apa-apa pun kan..

dari pintu masuk
 Ruang tamu..
 ruang tamu lagi…

Meja makan..
dapur..sila abaikan selekehnya dapaur saya 🙁
Sapa yang sudi bagi idea pada saya bagaimana nak make over rumah ni.bestnyer kalau Eric Leong atau Rizalman sudi deco-deco rumah ni..

12 Replies to “Deco Rumah: ehmmmm minta tolong “)”

  1. best rumah ainul tau!besar n ada separation btwn dining n living.

    klu utk dining,hanie ada idea.buat feature wall, letak wallpaper, 2 lampu kiri kanan.klu rasa kosong lg.letak cermin.bleh nmpk lg luas.

    owh, tengok blog rizalman the designer tu.bleh dpt idea deco2.sangat cantik tau!

  2. Floor plan rumah u cantik lah. Each purpose, ada private section. Rumah i nnt, straight je. Tangga pun takda belok2.

    btw, u boleh browse this web. Really interesting! Siap boleh buat Ideabook sendiri, ala2 deco idaman gitu.

    http://www.houzz.com/

    Serious, boleh berpinar mata tengok deco dalam website ni. hee

  3. besar jgk umah ainul yer..puas hati kalo deco2..
    nk bagi idea, tp pertamanya ainul kene state nk konsep camne..contoh moden ke, english theme ke..then baru strt plan nk deco
    yg kt ruang tmau tu dinding letak cermin yang ade bentuk pun cantik..pastu gantung lampu atas meja. boleh juga nk letka kabinet panjang tepi dinding tu

    wall boleh gantung frame..frame ikea pun boleh 🙂

  4. salam..rumah ainul banyak potensi untuk jadi nyaman , selesa n memukau…perlukan taouchup sikit…n tips dari nuanisa, dinding perlu ade dekoration yang mampu memukau mata…kalau tak mampu memukau mata pon tapi ianya menarik…nisa perasan umah ainul mcm kosong…tinggal touchup dengan aksesori je…n kalau boleh ade satu je dinding yang bercolor…ermm..nisa dah dapat bayangkan… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge