Kuat kan tulang dan gigi anda…

Sejak kecik mesti selalu kena marah dengan mak suruh minum susu kan? Bukan masa kecik je kan. dah besar pun.hehe terutama bila dah pregnant. baru la kelam kabut mencari susu nak minum. Sepatutnya susu diamalkan sejak kecik, muda, belum kahwin, sebelum pregnant dan selamanya. Tulang kita semakin lama semakin akan kekurangan kalsium dan akan mereput. takut dah tua bongkok pulak.eeee takut 🙁


” Hasil penemuan penyelidikan bersama Universiti Putra Malaysia (UPM) dan Universiti Otago, New Zealand menunjukkan kebanyakan wanita di Malaysia mendapat kurang daripada 50 peratus jumlah kalsium yang disarankan untuk kesihatan tulang. Pengambilan kalsium yang rendah merupakan antara faktor risiko utama yang menyumbang kepada berlakunya penyakit osteoporosis yang bermaksud ‘tulang poros’. ” 


“Osteoporosis adalah sejenis penyakit yang ‘senyap’ dan serius. Kebanyakan wanita hanya mengetahui mereka menghidapinya selepas mengalami retak atau patah tulang. Kesihatan tulang manusia merosot secara berperingkat dan beransur-ansur dari umur 30-an. 

Tak suka minum susu..nak telan pun susah..rasa nak muntah.huhuhuhu..Sekiranya anda jenis yang susah nak minum susu, doctor akan cadangkan pil kalsium kan..

OsteMatrix membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.  Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.  Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.

tahukah anda…Ostematrix ini pun salah satu milk booster bagi ibu menyusu.

” sudah seminggu lebih sesi mengepam pukul 3pagi just dapat 2-3oz instead of 4-5oz sebelum ini.Semalam saya makan 2bj alfalfa + oste sebelum tidur.pukul 2 pagi terjaga sebab cadar dah lencuh dek susu.bangun mengepam.hasilnya 7.5oz.alhamdulillah! 🙂 ” – Noraini Ahmad




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge