Lawatan ke Rumah Titian Kasih Titiwangsa

Dalam kita berseronok nak beraya, jangan lupa pada yang susah & kurang upaya ye..

2 minggu lepas berkesempatan bawa Arreessa ke Rumah Perlindungan Titian Kasih di Tasik Titiwangsa.

Sebenarnya dah lama plan dengan kawan nak ke sana.Cuma masing-masing bz ..last minit punya desicion.Thank you nani šŸ™‚

Rumah perlindungan ni menempakkan orang-orang tua, OKU, Anak-anak yatim piatu, wanita-wanita mangsa dera, mangsa rogol. Sedih kalau dengar cerita diaorg.huhu

Time kitaorg pergi,,ada student dari UIAM pun ada..Student iran, sudan,palestin, indonesia..

Mereka datang buat aktiviti utk kaank-kanak disini

keadaan tempat tidur warga emas & OKU disini

Dapur yang serba kekurangan..

mendengar cerita seorang nenek tua.Nenek ni sakit jantung.Anak ada..kaya raya tapi tak datang jenguk pun.sedih sangat dengar cerita ni.

Keadaan rumah 

Ruang tamu

Boleh nilai sendiri kan.. Rumah ini bukan dibawah kerajaan.tetapi persendiriian.Owner rumah ni Mak Pah la yang jaga mereka.
Anak baby juga disini. Ada baby baru beberapa bulan sakit jantung.Mak ayah dia tinggalkan dia disini sebab dia sakit.kejam kan…
Serius sungguh menginsafkan melihat penderitaan mereka.
Mari kita hulurkan bantuan semampu yang boleh. 
Mereka terima baju-baju terpakai, pampers, makanan.
Info pasal rumah ini
Rumah Titian Kasih (Pusat Jagaan Anak Ibu Tunggal & Anak Yatim)
RTK No.15 Jalan Persiaran Titiwangsa
Taman Tasik Titiwangsa
53200 Kuala Lumpur

Contact Person
Mak Pah (Penyelia Rumah Titian Kasih) di 019 – 645 5769

Rumah Titian Kasih ditubuhkan pada tahun 1988 adalah sebuah rumah yang memberi perlindungan kepada ibu2 tunggal dan anak yatim.

Rumah Titian Kasih ini terletak berhampiran Taman Tasik Titiwangsa Kuala Lumpur. Penghuni di sini menjalani kehidupan tanpa kasih sayang suami dan bapa.
Hulurkan sumbangan ikhlas anda ke
Persatuan Pengurusan Pusat Jagaan Titian Kaseh Kuala Lumpur
No Akaun Maybank
564061002172
Semoga bantuan anda mampu memberikan sejuta senyuman buat mereka..

2 Replies to “Lawatan ke Rumah Titian Kasih Titiwangsa”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge