Masih breastfeeding Arreessa Zulaikha 2tahun 6bulan

Alhamdulillah.. masih mampu menyusukan Arreessa Zulaikha 2tahun 6bulan. Walaupun pelbagai cara diguna untuk wean off dia tapi tak berjaya. Saya tak cukup kental? mungkin tapi biarkan la dia wean off sendiri. Lagipun susu masih banyak untuk dia. Alhamdulillah rezeki Arreessa. Saya dari dulu susu takde la meriah macam orang lain.Stok ebm sampai beratus-ratus.sampai kena beli deep freezer. Tahniah buat mereka yang ada banyak stok tu tapi jangan hanya bergantung pada stok sahaja. kekerapan pumping atau direct feeding anak, minum air 3-4liter sehari pun penting. Stok habis mula la menggelabah.

Ainul bersyukur walaupun stok ebm tak banyak tapi Ainul pastikan stok fresh tetap ada. kalau kat rumah sememangnya dierct feeding Arreessa. Tak bergantung pada ebm.sampai la Arreessa reject ebm ketika berumur 1tahun 6bulan. Nasib baik dia kuat makan nasi.Time Ainul pergi keje dia minum la milo, oren apa sahaja kecuali susu formula.sebab dia memang taknak bukan tak bagi. Letak dalam botol, dalam cawan semua dia taknak.

Sejak Arreessa dah masuk 2tahun lebih baru la Ainul berikan susu formula.Itu pun untuk di nursery. Balik rumah cari mama ๐Ÿ™‚

Penat? tak penat..seronok dan puas hati. Sekarang pun dia dah pandai cakap. Mesti cakap ” sedap la susu mama “

Apa petua masih ada susu? Ainul hanya minum makan macam biasa.yakin yang susu masih ada. Ainul juga ada ambil supplement seperti ESP dan Alfalfa. yang sangat banyak bantu Ainul kekal cergas, susu pekat dan berlemak ๐Ÿ™‚

kenapa ada 2 je? bukan set breastfeeding Shaklee ada banyak ke? 
Hahahaha… itu hanya cadangan sahaja. tak wajib ambil semua. Entah la bagi Ainul 2 vitamin ini sudah cukup buat Ainul. Terpulang pada anda kalau nak ambil berapa pun. tepuk dada tanya poket anda bukan poket penjual ye ๐Ÿ™‚

Ainul sangat suka Shaklee sebab banyak bantu dari segi badan sihat cergas. Arreessa pun ambil Omega Guard dan Mealshakes. Omega tu kan minyak ikan.bagus untuk otak. Mealshakes tu sekadar makanan tambahan untuk Arreessa.Ainul masukkan mealshakes ke dalam susu formula.bawa ke nursery. Sejak duduk nursery Arreessa selalu demam, selsema, batuk. yelah selalu berjangkit dengan kanak-kanak lain. Itu yang beli mealshakes untuk dia. Alhamdulillah Arreessa jarang berjangkit, badan makin membolat dengan jayanya. bagi mealshakes bukan bermakna tak bagi makan nasi atau benda lain. Sama sahaja macam kita makan vitamin tapi perlu makan juga. kena faham apa itu maksud makanan tambahan atau supplement. kita semuakan bijak ๐Ÿ™‚

Ini hanya sekadar pengalaman, perkongsian Ainul kepada kawan-kawan. Selama setahun ambil Shaklee sangat puas hati.Malah 1 family Ainul dan mertua pun makan Shaklee.Sebab memang nampak positif kesannya.
Shaklee mahal ? Rasanya kalau compare dengan beberapa product lain Shaklee lagi murah. Sepertimana yang Ainul cakap tadi ikut budget anda bukan budget penjual. Ikut keperluan masing-masing. contoh ESP ni minuman protein yang tahan 1-2 bulan,harga hanya RM150 je.
Vitamin E RM149 untuk 120bj. Tahan 4bulan tau. Cuma la compare dengan yang lain ๐Ÿ™‚
Apa lagi yang best pasal Shaklee? sebab hanya dengan share apa yang best pasal Shaklee Ainul boleh dapat income yang meletops ๐Ÿ™‚ Alhamdulillah… tak perlu keluar rumah pun.sambil-sambil main FB, tulis blog.
Terima kasih kerana membaca luahan hati ini..hihihi
Love 
Ainul Mustafa






3 Replies to “Masih breastfeeding Arreessa Zulaikha 2tahun 6bulan”

  1. hehehe…jauh lebih murah compared to herbalife product. Akmar aka ct makan herbalife utk breasfeed..actually dari bujang lagi makan..tapi herbalife makin mahal sekarang..makin lama makin naik harganya. Shaklee naik jugak ke harganya kak ainul?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge