Masih Buat Business lagi ke?

Asal jumpa kawan kawan yang mengenal diri ni selalu ditanya ” masih buat business Shaklee ke? “

Alhamdulillah dah 5 tahun saya masih setia dalam busines Shaklee. Tak pernah rasa nak buat business lain sebab Ainul dan keluarga suka makan Shaklee. dah 6 tahun setiap hari makan vitamin Shaklee. Bukan Ainul je anak anak pun makan. Dari nak kurus, nak mengandung, nak berpantang, menyusu, nak kulit cantik semua makan Shaklee. Malah kalau sakit macam demam, cirit birit, pening kepala makan Shaklee dulu. Kalau dah teruk baru makan ubat.

Dalam business mesti ada naik turun. tak sama macam makan gaji. Lain sangat. Makan gaji malas p keje, banyak ngelat pun gaji still sama kan. banyak ngelat , curi masa sana sini tak kira berkat ke tak gaji tu.. gaji tetap sama. huhuu teringat zaman keje dulu. Adoi banyak dosa.huhuu

Bila berniaga, bekerja sendiri baru kau tahu langit tu tinggi ke rendah. kau malas, kau banyak songeh..kau banyak ngelat..maka banyak tu la gaji kau. Kau rajin, pulun giler.. banyak la sales, untung bulan tu.

Bekerja dari rumah, jaga anak anak sendiri, anak anak pun kena join sekali. mereka pun dah biasa dengar pasal business. Ada masa anak anak pun bagi idea

Meeting pagi pagi di Aeon Mall. Bestnya meeting di mana mana dengan anak anak. 
bekerja sendiri, bekerja dari rumah , business online tak susah tapi tak senang. lagi lagi husband wife bekerja bersama sama. Ada masa gaduh ..huhuu.. apapun kena sentiasa rasional, jangan beremosi sangat dan banyakkan berbincang.

Husband banyak ambil part dalam bidang teknikal, marketing di facebook, blog. dan beliau la tukang cod, pos barang barang. Terutama masa dalam pantang. Husband la p cod sana sini dengan anak anak.

Dah habis pantang ni, Ainul pun p sekali la cod. Penting cod ni pergi. baru la boleh jumpa borak borak

Alhamdulillah happy dengan business ni sebab boleh tolong ramai orang. tolong orang makin sihat. Ini kunci utama kalau ank berjaya dalam business Shaklee. Kalau kita asyik fikir nak duit aje.. tu yang ramai hai hai bye bye. memang la buat business nak duit tapi kalau asyik fikir duit kita taknak belajar, tambah ilmu pasal nutrisi,bila tak de ilmu kita cadangkan je apa apa janji dapat duit. Bila tak dapat , atau lambat dapat apa yang kita harapkan kita mudah give up. kita cari biz lain. 
Nak berjaya dalam business Shaklee mesti kena makan betul betul vitamin Shaklee sampai ada Shaklee efek. Kena faham kenapa kita makan. Bukan sebab ikut orang. Bukan sebab nak fast result, lambat kita tak faham kenapa..kita salahkan vitamin. 
Kepada yang berminat nak buat business Shaklee, pernah makan Shaklee, suka dah cinta dan nak bantu orang lain juga cinta suka akan vitamin Shaklee, antu orang lain lebih sihat, boleh whatsapp Ainul  013-3612717. InsyaALLAH Ainul akan bantu korang. Yang penting MAHU dan nak BUAT. 

One Reply to “Masih Buat Business lagi ke?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge