Pekasam daging sedap dimakan ketika sahur

Biasa dengar ikan pekasam kan. Pernah dengar pekasam daging tak? Ainul pun 1st time dengar.kebetulan kawan sekolah dulu ada jual di facebook so beli la cuba try test dulu
Pekasam ni kalau pekena time sahur memang layan weiii.. goreng panas dengan bawang, cili.makan dengan nasi panas.fuhhh!! Mau terangkat.nasi bertambah 2-3 pinggan. Diet pun lari.aduss !! Tapi takpa lepas tu makan lecithin, herba lax kasi flush apa yang tidak patut berada dalam badan
Cara penyediaan.. senang sangat
1. Masukkan minyak ke dalam kuali. Minyak jangan la banyak sangat ye.
2. Masukkan pekasam daging ni. Jangan basuh pulak
3. Goreng la sehingga garing
4. Masukkan bawang goreng, cili padi
5. Siap…makan dengan nasi putih panas
Senang je kan.. Sangat la sesuai dimakan time sahur nanti. Sebab senang disediakan. 10minit pun boleh siap. Ke tak sampai 10minit. Tak tengok jam pulak time tu,.hehhee
Nak order macammana??
Korang contact aje
Facebook : Pekasam Daging

2 Replies to “Pekasam daging sedap dimakan ketika sahur”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge