Pengalaman saya makan omega guard shaklee

Pernah dengar omega guard shaklee tak? Omega ni minyak ikan. Rasanya ramai yang pernah makan fish oil terutama masa pregnant. Fish oil memang bagus untuk otak, kolestrol. Dan jangan tak tahu minyak ikan bagus untuk turunkan berat. Ni minyak ikan special bukan minyak goreng ikan ye
Ainul nak berkongsi pengalaman ainul makan omega guard. Bukan ainul je makan tapi seisi keluarga. Anak, husband pun makan. So 1 botol untuk 1 family. Malah mertua, adik beradik pun makan. 

Batuk ketika hamil

Ainul start konsistent makan omega masa pregnantkan maryam. Masuk je 12w terus makan. Asalnya makan sebab ada batuk. 2minggu batuk teruk. Stress batuk time pregnant ni. Risau pun ada. Sebab kawan kakak ipar batuk teruk masa pregnant sampai air ketuban pecah. Anak premature. Ada kawan juga batuk teruk sampai keguguran. Bukan boleh main-main ye. 
Omega ni memang bantu clearkan paru paru kita. Makan je esoknyer batuk sampai keluar kahak berketul-ketul. Tak tipu ni pengalaman sendiri. Arreessa pun kalau batuk, selsema ainul bagi makan omega. Arreessa kunyah je. Kalau anak tak boleh telah pecahkan minyak omega masukkan ke dalam susu dia. 

Bagus untuk otak bayi & kanak-kanak

Ainul bagi Arreessa makan masa dia 2tahun. Memang feberet dia la. Sampai kena sorok omega tu. Kalau tak dia makan banyak. kesan buruk nya cirit birit. Omega ni panas sikit. kalau over dose akan cirit birit je

Masa pregnant kan maryam, ainul lebih konsistent makan. Alhamdulillah Maryam sihat, jarang sakit. Baru 2 bulan respon dia sangat bagus. Suka nak borak. Suka tengok tv. discovery channel lagi. takde la tu babah dia tengok.Maryam pun tengok sekali

ikut kakak layan upin ipin. macam faham je apa yang upin ipin cakap.

Berat badan turun

Ni mama Arreessa & Maryam paling suka. hehe. Dulu sebelum pregnant bukan main susuh nak turunkan berat. Sekali masa pregnant makin kurus pulak.  Mulanya takut jugak berat turun berat baby pun turun.Alhamdulillah Maryam lagi lagi berat dari Arreessa
Kepada sesiapa yang belum pernah cuba Omega guard ni WAJIB la cuba. pasti jatuh cinta 🙂

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge