Penjaga tulang saya :)

Berapa nilai kalsium yang badan kita perlukan? selalu wanita pada umur kita memerlukan 1000mg kalsium sehari. sehari ye bukan seminggu atau sebulan. Begitu juga dengan ibu hamil dan menyusukan anak. 

Pernah dengar tak kalau kita tak cukup kalsium ketika hamil, nanti anak akan ambil kalsium dari tulang belakang kita.erhhhhh jadi peluang untuk kita bongkok ketika tua adalah tinggi.taknak la kan??

Info from Babycenter
Mengikut National Institute of Health , berikut merupakan cadangan nilai kalsium yang diperlukan oleh badan kita. 1000mg untuk wanita berusia 19-50tahun. 100mg bersamaan dengan 2 gelas susu tak? Ainul sendiri pun masih tak berjaya untuk minum 2 gelas sehari. dapat sehari pun susah.Alasan malas nak bancuh.hehehee..paling senang ambil ostematrix je la. 4bj sehari. nak telan pun senang. sekurang-kurangkan dapat juga bekalkan 1000mg kalsium pada badan sendiri. Alhamdulillah sejak makan ostematrix ni tidur lena, bangun pagi senang, badan pun cergas..

My ostematrix.. penjaga tulang saya.. Masa muda la nak jaga kan 🙂
Anda bagaimana? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge