Tips untuk bagi anak makan buah-buahan

Buah-buahan memang kanak-kanak suka tetapi bukan semua buah mereka suka. Especially yang berwarna hijau. sebab nampak macam sayur. Arreessa memang suka buah tetapi bukan la semua buah dia suka. 

Tips untuk dia makan buah kiwi yang berwarna hijau.

1. Potong buah-buahan itu dan masuk ke dalam ice cream..Ice cream kegemaran anak-anak

2. Ambil gambar..eh takde dalam tips. tengok ada budak tak sabarrr

3. Makan sambil puji -puji yang Arreessa cantik, pandai 

4. Ambil gambar lagi. Puji dia cantik dalam gambar.

5. Kiwi tu lembik. Jadi bila bercampur dengan ice cream kiwi akan lembik dan hancur. Secara tidak sedar dia makan buah tu.

6. Yang terakhir, ibu bapa jangan lupa makan sekali dengan anak.. Buah-buahan tu cakap la kita yang makan. Arreessa makan ice cream jek. Masa makan tu suapkan dia ice cream bersama sedikit buah. 

Budak kusyuk makan ice cream..
Hahahaaa !!! tips la jugak ni kan 🙂
Cabaran hari ke 6 Zespri kiwifruit… Mencabar diri untuk beri Arreessa makan kiwi.
Dari kiwi ni banyak resepi boleh dibuat.. Yang best dessert untuk kanak-kanak.. 
Selamat mencuba 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge