Transform Your Blogging Passion Into A Business

Ainul bermula menulis blog sejak 2009. Asalnya suka suka update pasal persiapan nak berkahwin. Kehidupan selepas berkahwin , pregnant anak pertama, pengalaman melahirkan anak dan breastfeeding. Suka menjadi satu hobby dan passion

Ianya berbaloi bila buat pertama kali dapat email dari Majalah Midi untuk temuramah Ainul  dengan Mertua untuk segmen Menantu Mertua
Dan kerana entry Pengalaman Tinggal Serumah Dengan Mertua ini la Ainul mendapat jemputan bersama suami ke Semanis Kurma TV9
Alhamdulillah lepas itu, macam macam event seperti Planta, Sunlight, Zespri , Pavilion dan lain lain. Juga masuk majalah Pa& Ma , Kosmo dan lain lain. Cerita event yang Ainul hadiri boleh refer SINI
Dunia blogging secara tak langsung membawa saya ke dunia business. Saya bukan la minat nak buat business asalnya. Tak pandai pun. Background engineering dan family pun bukan la dari golongan orang business. 
Bermula dengan vitamin untuk kecergasan badan dan milk booster. Dah nama pun blogger kan jadi Ainul pasti akan share apa yang Ainul makan di blog. Tetiba ada orang email tanya pasal vitamin ni. Nak beli.. 
Kemuadian passion pulak nak kurus.. Asyik makan melantak je badan macam dipump pump. Nak diet giler giler masih mneyusukan Arreessa. Akibat nak giler diet sangat susu drop giler. Sampai takde stok ebm langsung tau. Tapi Ainul tetap breastfeed Arreessa. No FM for her. How? Nanti akan Ainul kongsikan dengan anda di next entry ye
Pengalaman berjaya turunkan berat selepas bersalin memang menggembirakan. Itu la permulaan Ainul mula serius nak buat business. 100% menggunakan blog. customer pun majoriti dari blog dan Ainul besarkan empayar business Ainul dengan blogging. Cari di mana kekuatan kita. Ye saya kuat pada blog. From passion turn to business.
Alhamdulillah 3 tahun dalam business ini dan business ini telah berjaya tukar pemikiran Ainul. totally berubah. From enginner to working at home mom. Idaman semua wanita, isteri dan ibu. Dan busniess dari rumah ini bukan sekadar duduk di rumah sahaja malah business telah mebawa kami ke USA atas pencapaian kami dalam business ini
Husband di HQ Shaklee di US
Apa yang kita buat perlukan usaha, komitment yang 100% malah 200%. bukan cakap nak buat business tapi main main. Business bukan seperti makan gaji. Cukup bulan dapat gaji. Banyak pengorbanan yang kita kena buat. Penat, banyak ranjau duri. Namun ianya berbaloi dan sangat puas hati melihat satu demi satu kejayaan. Kejayaan anak anak Shaklee Ainul. Melihat mereka berjaya satu kepuasan yang sangat ternilai. 
Jika anda berminat untuk jadikan business Shaklee satu career. Ye ianya 1 career di mana kita jadi pendapatan 5 angka 6 angka dengan serius buat business.  Shaklee sendiri bukan calang calang company. Vitamin Shaklee sendiri sudah 100 tahun wujud di dunia. Vitamin yang melalui proses penyelidikan oleh saintis bertauliah. 100% organik 100% halal. 
Business Shaklee yang sangat adil. Siapa usaha lebih dia dapat lebih. Bukan seperti business MLM lain orang atas makin kaya. Dalam Shaklee downline boleh lagi kaya dari upline. Semua nya atas usaha sendiri. 
JOIN CHROMATIC TEAM !!!!
Chromatic team adalah untuk mereka yang ingin :-
  • You want to create a healthy life for you and your family
  • You want to own a health and wellness business
  • You want to market Shaklee as your Product Partner (We have training.)
  • You are looking for an amazing financial future
  • You are self-motivated, dependable, and a team player
  • You are teachable
  • You are a hard worker
  • You are passionate about doing good
  • You live by the Golden Rule
  • You want to make a difference
  • You want to break free from an unfulfilling job
  • You want to pursue your passion
  • You want to have the flexibility you need
  • You want to have a “Plan B”
  • You want to add to your household income
  • You want to live life on your terms
  • You have a positive mind
Start your own Shaklee Business here and email me at ainulfadzilah@gmail.com to set up your first call with me so I can get you started. Let’s do this!! 🙂

Ainul Mustafa

Founder of Chromatic team

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge