Tutorial : Instagram di EntryBlog

Best tak kalau gambar gambar kita di instagram boleh terus letak di entry blog. Tak perlu nak save gambar. Selalu kita letak IG di sidebar kan. Kali ini ianya ada di entry blog kita..

Lagi best..kalau kita link pada nama di gambar IG tu boleh terus link ke IG kita. Jadi pembaca IG boleh la follow IG kita terus kan..
Step untuk memasukkan Instagram ke entry blog kita
1. Buka account Instagram di PC/laptop >>https://instagram.com/
Jangan lupa Follow akak ye >>  https://instagram.com/ainulfadzilah/
2. Cari Gambar yang korang nak masukkan. Nampak tak 3 titik di bawah tu. Sila lihat anak panah. Klik pada 3 titik itu 

3. Klik  Embed
4.  Copy link . Klik je pada yang hijau tu. Automatik akan copy coding tu. 
5.  Buka blog dan HTML . Paste kan code tadi. Paste di mana kita nak letak gambar kita
dan hasilnya ……
A photo posted by AinulMustafa (@ainulfadzilah) on Jul 21, 2015 at 2:00am PDT

Selamat mencuba 🙂

5 Replies to “Tutorial : Instagram di EntryBlog”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge