yahoo!!!!!!! baju raya ….

Akhirnya pencarian baju raya mak buyung tahun ni berjaya.Alhamdulillah…

                      ALKISAHNYER…………….

Semalam ajak hubby p Hajaba kat sec 13 shah alam. semangat ni nk beli baju raya.dah beberapa hari search kt internet pasal jubah-jubah kt hajaba ni.Hasil pencarian terjumpa ini..sangat la berkenan 🙂


credits 

suke yang kaler pink yang first tu. tp semalam p sana tak jumpa lak.model ni amrina.maybe cawangan hajaba kt lain kot..so saya jumpa 1 dress kaler fuschia.mmg cantik.
contoh kaler fuschia

Harga pun not bad la.ada discount 40% lagi.dalam hati dah berbunga-bunga dah ni.so bw la p fitting room.sekali bila try, labuh giler jubah tu..huhuhuuu masalahnyer labuh sangat walaupun itu dah bersaiz s.
kecewanye time tu.kalau nk potong pun rasa sayang sgt.lagipun skrg adalah zon larangan memakai high heels..huhuhuuu 🙁

Sekian saja impian untuk beli dress tu..takpalah bukan rezeki.saya pun perasan la tinggi mcm model.uweksss..
lagi satu yang tak berkenan sbb kain dia lembut dan akan mengikut bentuk badan.ianya menampakkan perut saya yang bulat & lemak sana sini.Oh tidak!!! nanti nk pulun makan time raya lg.reject!!!!

harus la perut nampak mcm ni……bulat je..hihihihi


credits to incik google

Hari ini, pagi-pagi dah ajak hubby p plaza alam sentral.destinasi terakhir dalam pencarian baju raya.kalau tak jumpa jugak harus la lupakan jelah untuk berbaju baru di pagi raya.pakai je la baju apa yang ada.pasrah 🙁

Awal jugak la kitaorang sampai kat plaza alam sentral tadi.nasib baik awal so takde la masalah nak parking.Lagipun dokat je dgn umah.< 10minit udah sampai.
kat G floor alam sentral banyak la gerai-gerai sume.kat area bawah tu banyak la baju kurung, baju melayu, brooch sume. saya dan hubby naik ke tingkat 1. tetiba terjumpa 1 booth yang ada terjual kaftan/ jubah yang agak menarik perhatian.ada discount lagi..puas la belek sana sini.Akhirnya saya terjumpa 1 yang berkenan.yeah!!!!!.. bila try pakai pun nampak okey.Hubby pun suker. i like 🙂

Syukur akhirnya pencarian baju raya berjaya.nanti saya tunjuk ye baju tu.sekarang ni simpan dl nanti tak suprise.Apapun baju tu simple je yang penting saya suke, kaler, design & material nye..

Tak sabo nak rayo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

*** kuih raya pun dh settle, khamis ni nk p ambik 🙂 **********

3 Replies to “yahoo!!!!!!! baju raya ….”

  1. best nye shopping raya.rasa teruja nak usha booth kt level 1 tu.sy blum ada baju raya lg ni :p klu dpt rembat kaftan ala rizman ruzaini satu, sure senyum sampai ke telinga.hehe.selamat hari raya!

  2. Nad: semangat nk raya dgn perut yg memboyot.hihiihi

    Hunny: sila la p skrg.harap ada lg.ni dh makin dkt nk raya maybe ada discount.dpt ala2 kaftan rizman ruzaini @ rizalman je la.nk yg betul2 tak mampu cheq.huhuuhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge