Berpantang Sendiri Waktu Perintah Kawalan Pergerakan

Nak beranak takde ditangguhkan tempoh. berpantang time sekarang akan buatkan kita lebih stress, penat, kena pantang sendiri sebab CL tak boleh datang kan.

bab bertungku kita boleh buat sendiri, makanan boleh minta suami siapkan yang simple tapi berkhasiat. makan ubat, sayur lebih takut sembelit erghhh sengsara wei.

makan vit c sebab nak kuatkan sistem imun badan kita dan baby

B complex bantu elak stress, meroyan bila baca itu ini kat fb, ig.

set berpantang ni lengkap nutrisi yang ibu berpantang perlukan.

Kenapa saya katakan Set Berpantang Shaklee adalah terbaik

1. Luka cepat sembuh

Pertama kali bersalin normal dan kena vacuum. Luka banyak sangat.huhu. Lama tau doctor jahit bawah tu. 3 hari pertama nak duduk sakit. Kebetulan pulak Maryam masuk NICU sebab jaundice. Berulang alik ke hospital. Ya ALLAH sakitnya luka di bawah tu ALLAH sahaja yang tahu. Sampai nak duduk sebelah punggung pun sakit. Menangis nangis dekat husband.

Lebih sakit bila berpeluh. Masa mandi kena air sikit…PEDIH!!!!!

Risau juga luka terbuka balik. AZAB !!! la kalau terbuka kan..

Konsistent makan ZINC SHAKLEE. Selain tu Ainul makan VIVIX. Makan je vivix 3 hari terus LEGA!!! Takde langsung sakit kat bawah. Vivix kan repair dari peringkat sel. Bermakna dari akar umbi dia baiki.

2. Susu Melimpah Ruah

Makan set berpantang Shaklee seharusnya SUSU MELIMPAH RUAH!! sampai BENGKAK SUSU!!!! Arghhhhh

Puas la jugak cara nak redakan bengkak susu. Apapun kena keluarkan susu tu. Tuam dengan tuala panas, pump juga susu tu . Selain tu Ainul makan Lecithin untuk bantu. Lepas je makan Lecithin susu menitis sendiri. Cuma kita kena pump atau menyusukan anak la juga untuk bantu surutkan bengkak

Menurut Kelly Bonyata yang merupakan IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant);

“Lecithin has been recommended to combat recurrent plugged ducts. The usual recommended dosage for recurrent plugged ducts is 3600-4800 mg lecithin per day, or 1 capsule (1200 milligram) 3-4 times per day. After a week or two with no blockage, mom can reduce the dosage by one capsule. If there is no blockage within another 2 weeks she can reduce it again by one. Mom may need to continue taking 1-2 capsules per day if stopping the lecithin leads to additional plugged ducts.”

Source : http://kellymom.com/nutrition/vitamins/lecithin/

3. Berat Cepat Turun

Pengalaman bersalin anak pertama , masa mengandung naik 13kg. Habis je berpantang 44hari berat turun 9kg je. 4kg lagi jenuh nak dihapuskan. Lagi lagi menyusukan anak. Asyik lapo je. Jadi makan je la keje nyer..hahhahaa

Berpantangkan Maryam, masa pregnant berat naik 5kg. Seminggu berat turun 8kg. Yeahhh!!!!!

Mana mana set berpantang bersalin pun bagus. yang penting kena konsistent makan tau. Ainul memilih Shaklee sebab ianya Vitamin Jadi kalau anak kena jaundice pun still boleh makan. Jaundice Maryam memang turun naik. Ainul hanya amalkan susu kambing ( Ainul yang minum) dan kerap menyusukan Maryam.

Jika anda sedang hamil dan nak mencuba set berpantang Shaklee ni boleh la berjumpa mana mana pengedar kegemaran anda.

Anda boleh hubungi saya di 013-3612717 atau email : ainulfadzilah@gmail.com jika mahu membeli dengan saya. SPECIAL dengan pembelian, saya akan membantu anda dalam penyusuan bayi dengan susu ibu dan Cara menurunkan berat badan selepas bersalin

Ada offer 10% discount, FREE MEMBERSHIP, FREE POS kalau beli set ini

untuk order boleh contact Ainul ye

AinulMustafa
2kali berpantang makan set Shaklee ni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge