Gemuk nak kurus? Cara saya turunkan berat ke bmi normal

MasyaAllah aku ke ni? Gemuk nak kurus !!!!

Kalau lah nak kurus tu senang mesti takde orang obes kat Malaysia ni kan. Ainul nak share cerita Ainul. Sejak kahwin tak pernah dapat berat bmi normal. dulu pernah buat detox berat cecah 56kg je. lepas tu pregantkan Dahlia. huhu

 

Gemuknya Aku.Bila nak kurus? Cara saya turunkan berat ke bmi normal

Throwback gambar lama. Eh Nov tahun lepas je pun. Memang tau masa ni berat naik sikit tapi tak sangka sungguh “comel betul ”

Bila nampak gambar masa kat Bangkok ni “Ya Allah akukah ini ? ”

Salah posing ni. Hahhaa cara positifkan diri

Berat masa ni selalu antara 58kg -61kg

Target konon 55kg pun jadilah. Nak cecah 57kg pun adoii berchenta

Sampailah Ramadan lepas. Bila abam Joe Labu mulakan misi #journalkurusjoelabu

Ishhh tak akan nak tengok dia je kurus, makin muda, makin ensem

Kita kena juga . Kita kena lagi cun dari dia.haha

Gemuk nak Kurus? Cara saya turunkan berat ke bmi normal

 

Misi kami bermula..

Masa raya berjaya dapat berat 56kg.

Ala puasa berat memang turun tapi lepas raya naik mendadak. Biasa dengarkan.

 

gemuk nak kurus

Bulan syawal misi tetap berjalan. Raya tetap raya, berat jangan naik

Dan penutup june 2019 berjaya dapat berat 54kg. Yes kami buktikan raya tetap raya tapi berat makin turun.

Bmi normal dah tapi disebabkan akak ni ketinggian “supermodel” maka nak turun lagi ke 50kg. Tadi target 55kg je kan.

Siapa yang bercadang nak kurus tu boleh la follow cara kami.

Kami pernah jadi orang gemuk dan kami faham betapa struggle nya anda.

Dont worry kita buat sama sama.

Cara kami senang je. dan bila join kami akan ajar cara makan yang betul. bukan eat clean pun. boleh makan nasi, lauk yang kita suka. kami pun enjoy je makan rendang, ketupat lemang.

Bila dah konsistent buat hampir 2 bulan ni, berat dah hampir ke 53kg. doakan Ainul capai 50kg tau. ikutkan bmi dah normal sekarang tapi kita kasi bmi lagi cantik hihi

 

#kakenolpunyacitepulak

 

Berminat nak join boleh contact saya di www.wasap.my/60133612717/nakkurus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge