Omegaguard shaklee boleh makan sehingga berapa minggu kehamilan

Terbaru ada baca pasal bleeding ketika hamil kalau makan omega guard sehingga 40 minggu kehamilan. Betul ke? Sampai ibu ibu hamil takut nak makan omega ketika hamil

Omega guard ni sememangnya bagus di ambil ketika hamil Dicadangkan di ambil selepas 12minggu kehamilan. Pengalaman sendiri yang makan omega guard dapat merawat batuk teruk ketika hamil.
Omega Guard juga bantu kawal berat badan saya. Sebelum ni berat naik mendadak tetapi kehamilan kali ni Alhamdulillah berat maintain. Bukan saya sahaja malah ramai kawan-kawan yang hamil tidak ambil omega berat naik 20kg, 30kg pun ada tetapi bila pregnant makan omega guard berat naik 6kg, 10kg sahaja..Apapun berat baby naik & sihat
Kembali kepada cerita bleeding ketika hamil disebabkan omega guard. Omega atau minyak ikan sememangnya untuk mencairkan darah. Itu salah satu fungsinya. Sebab itu sesuai untuk orang yang ada darah tinggi. 
Untuk ibu hamil, di sarankan makan Omega sehingga 32minggu iaitu 8 bulan. Ini dari pengalaman mereka yang makan omega ketika hamil. Jika anda rasa , anda seorang yang ada masalah darah cair boleh stop lebih awal. 
Ini juga sama dengan kes mereka yang ingin melakukan pembedahan. Disarankan stop seminggu atau 2 minggu sebelum pembedahan. 
Tiada masalah untuk makan sehingga bersalin cuma takut -takut akan terjadi pendarahan berlebihan. Itu sahaja.
Kalau yakin teruskan..kalau kurang yakin boleh stop awal. Tiada masalah.
Pengalaman sahabat

disarankan untuk stop makan omega bila dah cecah pregnant 8 bulan. Seorang rakan tumpah darah masa bersalin sbb darahnya cair akibat makan omega. Nasib baik selamat. Selepas bersalin pun, dalam masa 1-2 bulan baru bleh makan sbb takut luka lambat sembuh.

Semoga perjalanan kehamilan anda semua berjalan baik dan selamat melahirkan baby yang comel

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge