Set Berpantang Shaklee Untuk Bersalin Normal Dan Pembedahan

Set Bersalin Shaklee atau Set Berpantang Shaklee menjadi Set Berpantang Bersalin yang paling HOT sekarang. Setiap bulan ada sahaja permintaan set berpantang bersalin Shaklee ni. Ainul sendiri ada pengalaman makan set berpantang Shaklee semasa berpantangkan anak kedua dua tahun lepas. 
Kalau korang nak tahu, ada aunty yang sudah mula makan set berpantang Shaklee sejak tahun 1997 lagi.
Cantikkan Aunty ni walaupun sudah berusia 52 tahun. Jadi sangat la penting untuk jaga kecantikan dari sekarang dan berpantang dengan betul. berpantang bersalin makan makanan yang berkhasiat 
Menurut cerita Aunty ni mula makan set berpantang bersalin Shaklee selepas melahirkan anak ke lima. dan Dia berjaya menyusukan anak ke lima nya sehingga 2 tahun. 4 orang anak sebelum ni tidak berjaya. Malah bila makan set berpantang bersalin Shaklee ni, badan cergas dan susu pun banyak . Zaman dulu mana ada pump macam sekarang. 
Ramai sangat yang hepi menggunakan set berpantang bersalin Shaklee ni. Benda paling utama yang kita mahukan dari pengambilan set bersalin ni adalah nak luka cepat sembuh tak kira bersalin normal atau czer, nak cergas, muka berseri seri walaupun dalam pantang dan berat cepat turun. 
Paling takut dah habis pantang 44 hari pun berat masih sama kan. dah 60hari dan masuk keje , kawan kawan opis perli badan masih lagi gemuk. betul tak? Stress kan.. 
Ainul faham perasaan tu sebab Ainul pernah alaminya masa bersalinkan anak pertama dulu. masa tu tak kenal shaklee lagi. huhuhuuu
Masa pregnant berat 82kg dan selepas berpantang turun 62kg. Best kan.. 

Mak anak dua yang makin cantik. Badan bertenaga, kulit cantik.
Mak anak 4 yang semakin cantik macam anak dara. Korang taknak ke? siapa cakap anak makin ramai kita kaum wanita dah tak menawan? 
Apa yang ada dalam set berpantang bersalin Shaklee?
Set Berpantang Bersalin Shaklee ada :-

Vitamin B Complex Dengan Asid Folik 

  • Vitamin B Complex berfungsi melegakan sistem saraf dan memberikan ketenangan kepada seluruh sistem badan. 
  • Mengelakkan stress dan meroyan di kalangan ibu berpantang. 
  • Membantu meningkatkan pembentukan sel darah merah. 
  • Menukarkan makanan yang diambil kepada tenaga, ibu akan lebih bertenaga serta menghindari kegemukan sebab kalori dari makanan tidak tersimpan dalam badan. 
  • Memelihara kulit dan lapisan-lapisan kulit dan menstabilkan penghasilan melanin, hasilnya kulit makin lembut dan cerah. 
  • Pengambilan yang konsisten akan mengurangkan tanda regangan kulit – stretch marks. 


VitaLea (Multivitamin) 

  • Vitalea sangat penting untuk ibu berpantang. 
  • Membekalkan 23 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan oleh tubuh tapi sukar di dapati semasa berpantang sebab banyak makanan yang perlu dielakkan. 
  • Disaluti spirulina yang kaya dengan vitamin dan mineral. 
  • Mengandungi zat besi, elemen yang paling diperlukan unuk penghasilan darah merah untuk menggantikan darah yang hilang semasa bersalin serta mengelakkan pucat dan tidak bermaya. 

Vitamin C 

  • Vitamin C mengandungi elemen penyembuhan dan lekatan yang bertindak sebagai pencantum dan penyumbuh luka. 
  • Membaik pulih sel dan tisu yang rosak. 
  • Meningkatkan imuniti sistem pertahanan badan, faedah ini akan turut mengalir dalam susu badan dan bayi juga akan mendapat manfaatnya. 
  • Membantu pembentukan kolagen, menganjalkan kulit. 
  • Mengandungi BioFlavonoid yang berfungsi mencantikkan dan mencerahkan kulit, pengambilan secara konsisten dan berterusan akan mengurangkan stretch marks dan parut. 
  • Sebiji Vitamin C bersamaan dengan 7 biji buah oren. 

Zink 

  • Zink paling penting dalam proses pemulihan luka, bersama-sama dengan iamin C dan Protein. Mambaik pulih luka jahitan dan kerosakan tisu dalaman. 
  • Ikan haruan kaya dengan Zink sebab itu pengambilannya sangat digalakkan semasa berpantang. Namun harga ikan haruan yang mahal disesetengah kawasan, sukar diperolehi serta rasanya yang agak hanyir membuatkan pengambilannya sering diabaikan oleh ibu zaman moden ketika ini. 
  • Oleh itu, pengambilan Zink dalam bentuk tablet adalah solusi yang terbaik. 
  • Zink juga sebagai penggalak keinginan seksual, dapat mengatasi masalah kedinginan dalam hubungan intim suami isteri selepas tempoh berpantang.

 ESP – Susu Soya Protein 

  • ESP Susu Soya Protein baik untuk penghasilan susu yang banyak serta tinggi kandungan antibodi. Ibu Berpantang dan Ibu Menyusu digalakkan mengambil ESP Susu Soya Protein.
  • Pengambilannya sangat membantu dalam pemulihan luka luaran dan dalaman. 
  • Mencantikkan kulit. 
  • Memejalkan otot. 
  • Membantu dalam penurunan berat badan. 
  • Membantu menambah penghasilan susu ibu. 
  • Membekalkan tenaga dan kecergasan badan. 


Ostematrix (Kalsium) 

  • Ostematrix adalah kalsium. 
  • Bagi ibu yang banyak mengalami luka jahitan bersalin, selalunya berasa takut, fobia atau kurang selesa untuk meneran, terutamanya ketika ingin membuang air besar mahupun air kecil. 
  • Pengambilan Ostematrix sangat membantu pergerakan usus bagi menghindari masalah sembelit. Melegakan segala kekejangan otot akibat duduk terlalu lama di kalangan ibu berpantang. 
  • Merehatkan otot dan saraf semasa sedang tidur dan ibu akan berasa sangat segar bila bangun pagi. Memenuhi keperluan kalsium untuk tulang, otot dan gigi,mengelakkan kejadian rosak gigi serta kerapuhan tulang. 
  • Membantu penghasilan susu ibu yang banyak. 
  • Perlu diketahui bahawa Kalsium adalah antara komponen yang penting dalam penghasilan susu ibu. 


Alfalfa 

  • Alfalfa Shaklee merupakan tumbuhan yang mengandungi terlalu banyak manfaat kesihatan. 
  • Kaya dengan serat, protein, amino asid, klorofil, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. Memerangkap lemak yang telah dicairkan oleh Lecithin dan akan membawa keluar dari badan. 
  • Juga merupakan galactagogue iaitu herba membanyakkan penghasilan susu ibu. 
Kesimpulannya Set Berpantang Bersalin Shaklee diakui dapat memenuhi keperluan para ibu berpantang bagi tujuan pemulihan dalaman yang optimum selepas bersalin. 
Selain itu, Set Berpantang Bersalin Shaklee juga adalah Set Berpantang Bersalin yang menjimatkan bagi ibu-ibu kerana ia bukan sahaja untuk kegunaan semasa berpantang, tetapi ia juga boleh dimulakan semasa kehamilan dan diteruskan selepas berpantang.
Ini bermakna kegunaannya tidak terhad semasa berpantang sahaja. Set yang boleh digunakan sepanjang masa adalah sangat berbaloi untuk wang dan juga kesihatan ibu-ibu semua.


Berapa Harga Ser Berpantang Bersalin Shaklee?

Total harga Set ini adalah RM565.51 dan postage RM10 untuk penghantaran ke seluruh Malaysia. 

Macammana nak order set ini?

Anda boleh terus order di sini >>  SET BERPANTANG BERSALIN SHAKLEE dan pihak GDEX atau Citylink akan hantar terus ke rumah anda. 
Senang je kan 🙂
Sekiranya anda mahu penjimatan 20%  boleh hubungi saya di 013-3612717 atau email ke ainulfadzilah@gmail.com
Jika anda rasa set ini terlalu banyak untuk dimana, anda boleh memilih VIVIX dimana VIVIX bertindak ALL in 1
Harga 1 Botol VIVIX hanya RM503.50 dan anda boleh terus membeli di SINI > VIVIX
Mahukan lebih penjimatan boleh hubungi saya di 013-3612717

VIVIX ni boleh kurus kan badan selepas bersalin ke? 




Set Berpantang Bersalin Shaklee yang mesti ada cuba kerana ianya sangat berbaloi dan lengkap nutrisi untuk membolehkan kita kembali sihat, cergas dan susu ibu pun banyak. Dalam tempoh berpantang la masa paling terbaik untuk kurus , cantikkan kulit . Pastikan anda berpantang dengan cara yang betul dan pengambilan nutrisi yang cukup.
Hubungi saya untuk maklumat lanjut 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge