Set Kesuburan Shaklee Usaha Untuk hamil Berjaya

“Tahniah Puan hamil” ” Yahhh double line”

Benda yang paling dinantikan oleh semua wanita yang bergelar isteri. Stress tau bila setiap bulan menanti , teruja bila period datang lambat. Ingat double line tapi bukan.  Ainul pernah juga merasai perasaan ni.

Yang berumur bawah 35 tahun tu kalau dalam tempoh 6 bulan mencuba tu masih ada banyak peluang lagi tapi yang dah 35 tahun ke atas 3 bulan kahwin belum pregnant tu please jumpa pakar ok. Check tahap kesuburan kita suami isteri.

Sekarang pun ada macam macam teknologi untuk hamil. Macam IVF, cuma kos nya terlalu mahal.

Ainul pernah TTC selama 4 tahun dan Ainul amalkan set kesuburan Shaklee. Konsistent ambil sangat membantu tahap kesihatan dan kesuburan.

Hari ni Ainul nak kongsikan pada semua set basic kesuburan Shaklee

Peranan ESP di dalam kesuburan

 

1) ESP lengkap dgn 9 asid amino termasuk asid amino perlu. Asid amino perlu ni badan kita tak boleh produce sendiri; ia perlu diperolehi drpd sumber makanan tertentu.

Asid amino adalah asas kpd pembinaan sel. Sel yg sihat berfungsi dgn lbh baik. Sel yg tidak sihat boleh menjadi punca kpd byk masalah kesihatan.

Utk isteri, ESP berfungsi menghasilkan sel telur (ovum) yg sihat. Manakala bagi suami, ESP membantu menghasilkan sel sperma yg sihat.

2) phytoestrogen di dalam ESP berfungsi utk menyeimbangkan hormon wanita; sekaligus membantu mereka yg ada masalah period cycle tidak teratur dan masalah berkaitan ovulasi.

3) berat badan berlebihan juga adalah salah satu faktor menyumbang kepada masalah susah hamil. Oleh itu, mereka dinasihatkan utk mendapatkan berat badan ideal terlebih dahulu.

ESP boleh membantu utk menurunkan berat badan secara sihat dan selamat; low GI jadi tubuh badan akan kekal bertenaga dan lambat lapar; rendah kalori; tiada kandungan gula dan kolestrol; tiada lemak tepu. Malahan kaya dgn zat besi dan kalsium. Totally a healthy choice!

Lebih mudah hamil selalunya apabila berat badan ideal dicapai.

4) ESP membantu mengawal paras gula dalam darah. Gula ni macam kita sedia maklum adalah punca kpd mcm2 penyakit sekiranya tidak dikawal pengambilannya. Sel telur boleh rosak disebabkan gula berlebihan.. pengambilan ESP secara teratur membantu kita mengawal cravings terhadap gula.

 

Peranan ZINC di dalam kesuburan

Zinc Complex pulan merupakan zat yang sangat penting dalam proses pembetukkan hormon Testosteron, dimana ia akan mengekalkan kuantiti sperma, dan paras testosteron yang bersesuaian. Selain itu Zinc juga berperanan dalam prosespembentukan genetik pada DNA. Secara keseluruhannya Zinc membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi danmenghasilkan sperma yang kuat dan sihat. Kekurangan zinc bagi si suami akan mengakibatkan masalah sperma yang abnormal, low count sperm dan penyakit prostat.

 

 

Testimonial Mereka Yang Berjaya Hamil Selepas Ambil Set Kesuburan ini

 

 

Kepada kawan kawan yang nak mencuba boleh hubungi Ainul HUBUNGI AINUL

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge