Checkup 32weeks

selasa lepas ke kk utk check up 32w. Macam biasa la kalau p kk ni.mesti ramai giler org.nasib baik saya & hubby dh ambik cuti siap-siap.so takde la kelam kabut lps tu nk ke tempat keje.
Mula-mula harus la ambik no kan. lepas tu timbang berat.mula macam takut sbb berat dah turun.tp nurse ( time ambik berat nurse lelaki, pggl nurse gak ek??) senyap je.ok la tu.hihihi
next, ambik tekanan darah.Alhamdulillah normal. lepas tu , ambik darah & urine test. Normal!!
Finally, jumpa nurse.kali ni tak perlu jumpa doc.tak tau nape. Hb dah naik dr 9 ke 10.2.lega sangat time tu.berita gembira lagi kepala baby dah engaged ke bawah.sangat -sangat la lega.risau baby songsang.kalau nk tau saya dl pun dilahirkan songsang tp lahir normal.no need to go to hospital pun.lahir kt umah je.hebatkan org dulu-dulu.
Balik je dr kk terus bgtau my mum.dia pesan jgn excited sgt sbb kdg2 time nk lahir pun baby blh berpusing balik.harap takla kan 🙂

*baby sekarang suke karate mama..kadang terkejut dengan tendangannya tp mama suke sbb mama tahu sayang active :)* 

ada sesapa yg penah nampak tapak kaki anak korang dalam perut???? amazing kan 🙂

2 Replies to “Checkup 32weeks”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge