Vitamin C + Glutathione boleh putihkan kulit dengan cepat

Vitamin C + Glutathione ?

Glutathione boleh memutihkan kulit sebab salah satu ‘kesan sampingan’ Glutathione adalah menghalang pembentukan melanin.

Melanin ni lah yang menyebabkan warna kulit kita lebih gelap. Omputih luar sana kulitnya putih sebab melanin dalam badan dia rendah.

Tapi kalau macam orang Afrika sana memang kulit gelap sebab melanin dalam badan dia tinggi. Bila melanin kurang, kulit jadi lebih putih. Jadi logik lah lagi banyak ambil Glutathione, lagi putih lah kulit.

Tapi tahu tak yang pengambilan Glutathione secara berlebihan boleh merosakkan hati dan boleh menyebabkan kematian. Jadi testimoni produk-produk yang memutihkan kulit dalam masa beberapa hari je tu memang tak tahu berapa tinggi kandungan Glutathione di dalamnya.

Nak putih dengan Shaklee dan 100% confirm selamat tanpa bahan yang merbahaya?

1. Vitamin C sebenarnya bahan aktif utama yang merangsang badan kita hasilkan lebih banyak Glutathione. Jadi banyak Glutathione, melanin kurang, kulit makin putih. Tapi bezanya dengan ambil kapsul-kapsul dan injection memutihkan kulit tu, Glutathione ni dihasilkan sendiri oleh badan kita dengan adanya Vitamin C. Jadi ia terhasil dengan semulajadi.

2. B-complex pula bekalkan Vitamin B untuk kurangkan pigmentasi. Bila pigmentasi berkurang, hasilnya kulit makin putih.

3. Vitamin E pula untuk musnahkan radikal bebas. Sebab radikal bebas lah, kulit kita ni kusam. Bila radikal bebas tak ada, kulit tak lagi kusam. Jadi kulit pun nampak lagi cerah kan.

nak kulit putih macam mereka tanpa merisikokan diri anda? malah vitamin ini akan membantu anda makin sihat dan ceria
Hubungi saya di ainulfadzilah@gmail.com

One Reply to “Vitamin C + Glutathione boleh putihkan kulit dengan cepat”

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini http://www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge