Anak menolak ebm..

Sejak dah masuk setahun ni, Arreessa menolak ebm. Stok-stok yang ada  dah kena buang sebab dah expired pun. Risau jugak takut dia tak cukup kalsium.dah macam-macam cara ainul buat.tukar botol, bagi guna sudu,straw…semua dia reject. Bila ainul balik baru la dia nak minum susu.Dia hanya nak direct je.malam je menempek jela keje tuan pureri sorang ni..

Ainul try jugak nak bagi FM.time ni rasa pasrah je sebab risau sangat arreessa tak cukup kalsium.Tapi FM pun dia tolak..untuk makluman,Arreessa hanya taknak ebm/FM time ainul pergi kerja.kalau bab makan, dia tak cerewet.Nasi,mee , roti semua dia makan. Lagi-lagi buah-buahan.Feveret arreessa adalah pisang,rambutan & tembikai..

Baru-baru ni ainul ada tanya Dr Baby iaitu Dr Zahin Zain kat FB.Alhamdulillah mendengar jawapan pakar melegakan ainul..

Ainul pun ada bertanya pada Dr Zaahirah..Alhamdulillah jawapan yang sama juga..Lega la sangat.

kepada mommies yang ada problem yang sama jangan risau okey “)

4 Replies to “Anak menolak ebm..”

  1. Yup ainul..memang risau kan.. niya pun sama jugak.. lebih suka direct.. tp so far dlm botol masih lagi nak minum. try bagi FM yg soya based.. tp dia x minat.. hohohohooh..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge