BAGAIMANA NAK ELAKKAN & ATASI HEATSTROKE

Musim2 el Nino ni kita biasa dengar perkataan HEAT STROKE kan? Apa sebenarnya heat stroke ni?

Badan kita ni ada sistem pemanasan/penyejukan semulajadi. Bila cuaca sejuk/panas sangat, badan kita akan acclimatize utk jadi biasa dgn suhu tu. Tapi, bila kita mengalami heatstroke, badan kita hilang upaya utk menyejukkan badan secara normal. Suhu badan kita akan jadi meningkat & boleh mengancam nyawa.

Generally, heat stroke disebabkan oleh DEHIDRASI, yakni badan kita kekurangan air yang sepatutnya. Darah jadi pekat & merosakkan organ dalaman.


Siapa yang berisiko utk kena heat stroke?

– Kanak2 dan baby
– Ibu hamil & menyusu
– Warga emas
– Org yg ada masalah kesihatan spt sakit jantung, darah tinggi, masalah paru2
– Org yg jarang minum air

Bila keadaan yang berisiko utk kena heatstroke?

– Dehidrasi –> tak minum air dgn cukup, lepas excercise, terdedah kepada kepanasan matahari, cirit2+muntah
– Cuaca panas dan sesak
– Terdedah kepada haba matahari
– Bila berlaku kebakaran hutan/jerebu


Simptom2 heatstroke:-

– Suhu badan meningkat
– Kulit menjadi kemerahan (krn panas) & tidak berpeluh
– Degup nadi meningkat
– Pening, loya
– Sakit kepala mencucuk2
– Pitam/pengsan

Heatstroke ni kena dicegah awal2. Better safe than sorry.


Macamana nak cegah heatstroke?

-Minum air dgn konsisten. Minum Performance Drink yg terbukti menghidrat lebih baik dari air biasa.
– Kurangkan aktiviti luar yg mendedahkan diri kpd kepanasan.
– Kalau rumah panas sangat, cari tempat yang ada aircond utk sejukkan badan.
– Makan sikit2, jgn makan terus banyak sampai kenyang terlajak.
– Keep yourself cool…. mandikan anak2 dgn kerap atau lap badan dengan towel basah selalu.

PERFORMANCE DRINK wajib ada kat rumah & jadi hidangan utk satu family. Terbukti secara klinikal utk rehidrasi & memelihara kulit di kala cuaca panas.

Ini juga cara Ainul dan family. Minum Performance drink

Ujian klinikal telah membuktikan rumusan ekslusif OptiCard yang sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberi tenaga dan memelihara peredaran bendalir dalam badan. Berbandung minuman sukan yang lain, Performance Drink mempunyai lebih 67% oto glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan 3 jenis karbohidrat dengan segera. 

Kelebihan Utama Performance Drink adalah: 

  • Meningkatkan daya ketahanan badan 
  • Memberi tenaga kepada otot dan sel serta mengembalikan air yang hilang semasa latihan fizikal. Mencegah penghidratan 
  • Mengurangkan rasa haus dan melembabkan kulit 
  • Membekalkan tenaga dan daya tahan fizikal 
  • Mengimbangi dan membekalkan elektrolite dalam tubuh dan mengimbangi metabolism serta air dalam badan. 
  • Mengekalkan paras gula 
Hal ini terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting untuk membekalkan tenaga kepada otot dan mempercepatkan penyembuhan akibat kecederaan otot. Satu hidangan yang lazat untuk diminum seisi keluarga pada bila-bila masa dn di mana jua. Enak diminum begitu sahaja kerasa Performance Drink berperisa oren atau boleh dicampur bersama minuman kegemaran anda.
Macammana nak beli Performance Drink ini?
Order dan beli terus di sini >> ORDER HERE

Nanti abang GDEX atau Citylink akan hantar terus ke rumah anda

One Reply to “BAGAIMANA NAK ELAKKAN & ATASI HEATSTROKE”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge