Cuti-Cuti Malaysia :Kampung Budaya Sarawak

Bersambung kembali kisah ekspidisi kami ke Sarawak. Kisah sebelum ni dah baca ke belum? Kalau belum boleh baca di sini . Sekarang ni kita kembali ke sarawak..hehehe.

Hari ke 2 di bumi Sarawak. Pagi-pagi selepas sarapan kami berkesempatan berjumpa anak shaklee di Sarawak. Bersama En Syed Aqil. Walaupun sudah lebih banyak makan garam dari kami tetapi tuan syed ni sangat merendah diri. Alhamdulillah sempat share tips, rahsia berjaya dalam Shaklee dengan beliau. Semoga anak Shaklee kami ni lebih berjaya dari kami đŸ™‚

Perjalanan dari bandar kuching ke Damai agak jauh.Sejam rasanya. Sejam tak terasa sebab perjalanan ke sana melalui kawasan yang sangat cantik.Tenang je. Subhanalllah cantik sungguh ciptaan ALLAH. Damai ni kalau nak tahu berdekatan dengan gunung Santubong.
Sampai sudah..Serius sangat cantik area sini. Gunung ganang..Sejuk je mata memandang. Ainul memang suka nature macam ni.  
Selamat Datang ke Kampung Budaya Sarawak
Tiket untuk masuk ke sini RM60 untuk dewasa dan kanak-kanak bawah 5tahun FREE. So Arreessa FREE 
Nampak tak gunung tu?? Itu la gunung Santubong. So mari nyanyi lagu Puteri Santubong Puteri Sejinjang..Menjaga gunung negeri Sarawak….lalalalaa…
 gambar sekitar perumahan kaum Sarawak di Kampung Budaya Sarawak
Api apa ni?? Menurut orang yang menjaga tempat ni, apabila pahlawan berjaya bunuh musuh dia dan dipenggalkan kepala so kepala tu akan diletak di atas api ni. scary kan…hehhehe
Gambar sekitar Kampung Budaya Sarawak. Banyak sebenarnya gambar tapi penat la nak upload semua. Pastikan anda ke sini bila ke Sarawak ye. Dapat juga ilmu baru belajar mengenali budaya kaum lain. 
Sekian kisah jelajah kami di bumi Sarawak. InsyaALLAH akan datang lagi dan menjejaki ke tempat lain pulak.

4 Replies to “Cuti-Cuti Malaysia :Kampung Budaya Sarawak”

  1. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini…
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin).

    Harga sewa Kereta :
    # Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
    Rate: IDR 350.000

    # Toyota Innova [8 seat]
    Rate: IDR 500.000

    # Kia Pergio [9-10 Seat]
    Rate: IDR 500.000

    # Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
    Rate: IDR 600.000

    # Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
    Rate: IDR 800.000

    # Toyota Hiace Commuter [15 seat]
    Rate: IDR 850.000

    *Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
    *Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

    Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
    Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    Call : +6282262272279
    WhatsApp : +6282280000071
    Email : podomorootransportbandung71@yahoo.com
    Blog : http://podomoroopelancongbandung.blogspot.co.id (Podomoroo Transport Bandung)
    Facebook : Podomoroo Transport
    Fanspage : Podomoroo Transport Bandung

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan / Puan untuk ke Bandung.

    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Podomoroo Transport Bandung… (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Wassalam, Terima kasih…

  2. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini…
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    WhatsApp : +6282214441280
    Call : +6282214441280
    Call : +6282282222896
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
    Website : http://www.paketpelanconganbandung.com dan http://www.dhanitourbandung.com

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan…Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang…

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung… (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja… Untuk apa cari harga yang lebih murah jika service nya kurang berbaloi dan tidak memuaskan ^_^
    Wassalam dan Terima Kasih.. ^_^

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

  3. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini…
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    WhatsApp : +6282214441280
    Call : +6282214441280
    Call : +6282282222896
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
    Website : http://www.paketpelanconganbandung.com dan http://www.dhanitourbandung.com

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan…Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang…

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung… (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja… Untuk apa cari harga yang lebih murah jika service nya kurang berbaloi dan tidak memuaskan ^_^
    Wassalam dan Terima Kasih.. ^_^

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge