Doa agar anak dalam kandungan dipelihara

Ya Allah peliharalah anakku selama ia berada di dalam perutku, dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan Mu, Penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperut ku dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umurnya sihatkanlah badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam”. Ameen.

Comments

  1. sy suka jgak baca doa ni. bila baca je rasa sayu sgt…moga doa kta dimakbulkan Allah…amin

  2. deena awanis says:

    mintak izin nak copy doa ni..harap tuan rumah benarkan..=)

  3. Ainul says:

    Mrs.aisheiteru & Mrs Nageb: TQVM.

    Deena: jemput sila jgn malu-malu.sharing is caring kan 🙂

  4. Skinny Yash says:

    Amin…semoga semuanya baik2 belaka ye! 🙂

  5. NURUL says:

    hi ainul thanks ye ainul singgah blog nurul. tgh pregnant ye? ok nurul simpan link ainul ye

  6. Momma Mia says:

    salam Ainul…
    Selamat bersalin. Semoga dipermudahkan segalanya. AMIN!!

    p/s: rate demc kat bangunan lama normal dlm 2K++, C-Ser dlm 5K & emergency C-ser kami kene dlm 7K. cuba la buka website demc http://www.demc.com.my/

  7. Ainul says:

    yash & momma mia: thanx..doakan ainul dipermudahkan bersalin nanti ye

    nurul: dah lama jd SR blog awak.segan nk drop komen je.

  8. NURUL says:

    oh baru tahu ainul tgh pregnant ye. ye la kita baru simpan link ainul ni so baru baca blog nie take care yeah

    p/s : jgn segan la ainul ramai yg ckp kat nurul kata segan. bila ada org add nurul kat fb pm nurul kat fb terus nurul akan tnya ni yg mana satu? ramai yg ckp silent reader nurul. so akibatnya kat friend request fb nurul tu terklalu ramai yg tggu giliran nurul utk nurul approve kan sbb nurul kena tgk dulu blog silent reader baru approve. takut silap org ke kan.

    ok pas ni nurul nak study tgk blog ainul pulak. hehe salam kenal ye

  9. taufiq says:

    selamatt semuanya inshaallah!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge