Guna RHB Easy Beli Premium Beautiful

“Saya minat nk beli PB tu tapi mahal la.takde duit” 

tu yang selalu kita cakap kan…. ye ainul tau.ainul pun banyak duit pun.bukannyer gaji puluh-puluh ribu..setiap masalah ada caranya.
penah dengar RHB EASY ?????
APA ITU EASY RHB?
EASY by RHB menawarkan perbankan tanpa kertas dan perkhidmatan kelulusan segera untuk pinjaman peribadi, kad debit, pembiayaan Amanah Saham Bumiputera (ASB) dan pelan insurans kemalangan diri.

PRODUK-PRODUK EASY RHB?
1. EASY- PINJAMAN EKSPRESS : Kelulusan Segera. Income mesti > RM1500
2. EASY SIMPANAN MESRA: Menabung di Samping Mendapat Hadiah
3. EASY ASB: 5 Tahun Pertama Bayar Faedah Sahaja
4. EASY KAD DEBIT : Berbelanja Di samping mendapat Gajaran
5. EASY INSURANS KASIH: Dapatkan Perlindundungan dengan kadar berpatutan

EASY RHB EXPRESS LOAN 
1. Berapa minimum gaji/pendapatan untuk apply Easy RHB Express Loan?
Rm1500. Jumlah pendapatan boleh dicampur dengan gaji kasar, elaun tetap, OT, commission. Bagi yang mempunyai OT , commission serta nilai lain dalam slip gaji mestilah mencapai gaji kasar melebihi RM1500 selama 3 bulan untuk apply?

2. Dokumen yang diperlukan?
MYKAD Sahaja – Jika anda mempunyai loan kereta/loan rumah atau kad kredit melebihi setahun. Kelulusan dan disbursement duit adalah pada masa apply loan.
MYKAD dan Dokumen Pendapatan – Jika anda tidak mempunyai komitmen kewangan di tempat lain, anda boleh gunakan EPF anda sebagai bukti pendapatan. EPF anda mesti mesti mempunyai caruman majikan melebihi RM180 setiap bulan. Dokumen seperti 3 bulan pay slip dan lain2 akan diminta jika perlu. Kelulusan mengambil masa.

3. Berapa jumlah loan yang boleh saya apply?
Maximum anda boleh apply adalah RM50k. Nilai akhir loan anda akan ditentukan oleh system EASY RHB adalah muktamad.

4. Bagaimana hendak bayar ansuran bulan?
Ansuran bulanan akan dipotong secara SI melalui kad debit anda yang dibuka selepas kelulusan loan anda.

senang je.ainul dgn husband penah try.hihihiiii
benda yang perlu dibawa adalah :-
MYKAD ONLY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

on the spot dpt duit tau 🙂

Comments

  1. NURUL says:

    bagus ye cpt dpt duit tp nurul rasa mcm tak best pulak nak hutang dgn bank lama2 mcm tu. kalau ikut hati mmg nak sgt pakai korset tu. hehe

  2. Ainul says:

    nurul blh byr cash takpun cc.sekali beli je.lgpun pb ni ada life time warranty

  3. salam..
    ainul..mase apply loan 2 kan..ada ape2 caj x??caj perkhidmatan ke..or kite juz pergi belengang je..heheh

  4. salam ainul…
    juz nak tanye..kalo time wat loan easy rhb 2 kan..ade ken caj x time apply 2?cam caj perkhidmatan ke ape..or kite leh pergi belenggang je..hehe..kalo boleh bagitau step2 nak apply loan 2 ye..tq

  5. Ainul says:

    zura: takde charge apa-apa.p lenggang kangkung bw ic je.hehehe..10mint dpt duit cash

  6. owh ye ke??nanti duit 2 die masuk lam akaun kite ke wlopuin bank lain or kite kene ade akaun ngan rhb..sorry, bnyak tanye..hehe

  7. Ainul says:

    zura: nanti dia kan create 1 acc RHB utk kita & 1 debit card.

  8. Neo gold says:

    Kalau sya buat loan sbyk rm30000
    berapa bulanan yang sya patut byr dgn bank rhb.

  9. bear says:

    betul ke xperlu bawa apa2 dokumen selain IC? mcm mana nk tahu yg kita ni gaji 1500 kalau bwk ic shj? bole terangkan?

    1. Anonymous says:

      Die akan refer dekat awk pye epf….

  10. Anonymous says:

    Bear : die akan refer kat awak pye epf.lor…

  11. Ainul says:

    Neo: apapun kena p mana-mana RHB kiosk check.

  12. Ainul says:

    bear: bw ic je. nanti kt sana diaorg akan check kan

  13. SKKJ 2012 says:

    Salam,harap puan boleh bantu saya, saya sekarang dalam proses nak memahamkan mcam mane nak buat full settlement utk easy rhb saya.

    loan: rm5k
    tenure: 3tahun
    monthly repayment: rm 196
    actual full repayment: rm7+++
    interest: 24%

    loan ambil march 2013. so baru 3 bulan. bayar awal saya perlu tambah rm200.

    soalan saya:

    1. bagaimana pengiraan full settlement? adakah so far saya hanya bayar interest?

    2. adakah pembayaran full settlement berdasarkan loan pokok: rm5k atau full repayment: rm7k?

    3. adakah lagi bagus bayar before locking period: 6months atau selepas?

    terima kasih

  14. SKKJ 2012 says:

    Salam, saya sekarang dalam proses nak memahamkan mcam mane nak buat full settlement utk easy rhb saya. harap boleh bantu..

    loan: rm5k
    tenure: 3tahun
    monthly repayment: rm 196
    actual full repayment: rm7+++
    interest: 24%

    loan ambil march 2013. so baru 3 bulan. bayar awal saya perlu tambah rm200.

    soalan saya:

    1. bagaimana pengiraan full settlement? adakah so far saya hanya bayar interest?

    2. adakah pembayaran full settlement berdasarkan loan pokok: rm5k atau full repayment: rm7k?

    3. adakah lagi bagus bayar before locking period: 6months atau selepas?

    terima kasih

  15. ainul says:

    SKKJ : Maaf saya bukan keje RHB Bank. Jadi saya pun tak boleh nk jwb soalan anda. better anda ke kiosk RHB sendiri ye

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge