Inilah RAHSIA saya Berjaya Menyusukan Anak Lebih dari 2 tahun

KERANA 2 KETUL INILAH SAYA AKHIRNYA JADI …..

 

 

2011

Saya seperti ibu ibu yang lain excited dapat anak. semangat nak full menyusukan dia. konsistent 2jam pump susu.nak pastikan cukup ebm untuk dia.
awal awal ok. banyak ebm dapat simpan. tapi bila makin lama kita pun makin sibuk bekerja, stress, penat. jadual pun kadang kelaut.. susu makin merundum. lagi bertambah stress
masa ni makan macam macam.

“makan benda berkhasiat, nanti susu banyak . tak perlu supplement ”
dah buat
“cuba rebus ABC ni nanti susu banyak ”
dah buat
“makan ni nanti susu meriah ”
pun dah buat

ada yang memang membantu susu banyak. malah berat badan juga makin banyak angkanya
Badan lemah ,kulit kusam. Ada masa tak cukup tidur. tambah lagi kecomelan di wajah

Akhirnya sahabat saya kenalkan set menyusu Shaklee. Saya ni jenis cuba je.
1st time makan. susu tak banyak pun. siap komplen kenapa susu tak banyak pun. hahha
tetapiiiiii saya perasan susu pekat, lebih berlemak. ni nak basuh botol susu kemain lama. dan anak minum sikit pun dah cepat kenyang.
Teruskan makan dan hasilnya susu makin meriah

dan BONUS LAGI

badan lebih bertenaga, tidur lena, parut jerawat dulu makin pudar dan kg makin kurang angka nya. YES !!!

2020

saya masih konsistent amalkan 2 ketul ini. 3 orang anak saya semua Alhamdulillah berjaya membesar dengan susu ibu sampai 2tahun lebih.
Kepada ibu ibu menyusu, kalau rasa perlu ambil supplement ye silakan.

dan kepada kawan kawan sila support mereka. at least mereka berusaha juga untuk menyusukan anak. bukan terus pasrah putus harapan.
Kita tak tahu betapa struggle nya mereka. teringat kisah ibu menangis sbb ebm tumpah. pernah rasa sedih tau. lagi lagi jenis ebm yang cukup cukup untuk esok nya.
sebab nak pump susu perlu korban masa tenaga, jiwa, emosi

KERANA 2 KETUL INILAH SAYA AKHIRNYA JADI IBU YANG BERJAYA MENYUSUKAN 3 ORANG ANAK DENGAN IZIN ALLAH, USAHA ,KERJA KERAS, SEMANGAT JUANG YANG TINGGI
Saya sangat support breastfeeding. dan please berjuanglah untuk anak anak kita. itu hak mereka

#breastfeeding
#breastfeedingjourney

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge