Surirumah Income 4 Angka dan Sales RM20k Tanpa Perlu Buat Loan

Dia surirumah sepenuh masa dengan anak 4 orang. Dia ada degree di Universiti tempatan tetapi beliau memilih untuk menjadi surirumah menjaga anak anak.  Jadi surirumah takkan kita nak harap duit suami je kan. Yelah kita pun ada keinginan nak beli itu ini. Nak bayar hutang ptptn, nak bagi mak ayah.

Surirumah Income 4 Angka dan Sales RM20k Tanpa Perlu Buat Loan

Business Shaklee ni business yang sesuai untuk semua. Surirumah, student IPTA, pekerja swasta, pekerja kerajaan dan semua lah.

Saya tahu bila cakap business ramai tergambarkan modal yang besar, kena buat loan. Business ni modal hanya RM75 je tau. Daftar agen RM65 nanti dapat memberkit yang ada pasal company, product dan RM10 untuk pos kepada anda. Kalau duduk berdekatan saya bayar RM65 je la

Kak Soffiah ni graduan USM tau. Bila dah kawen ada anak jadi dia memilih untuk duduk dirumah jaga anak anak. Katanya dulu suami yang bagi duit untuk dia bagi mak ayah dia . Nak beli apa apa kena minta duit. Bagus la memang suami kena bagi nafkah kan. Tapi biasa la kita perempuan nak beli tudung baru, baju baru. Kalau asyik minta suami je.tak syok juga. Malah hutang PTPTN pun suami bayarkan bulan bulan.

Bila kak Soffiah ni start serius buat business dan jana pendapatan 4 angka setiap bulan. Dia bagi duit pada mak ayah dia, bayar hutang PTPTN sampai dah settle pun.

 

IKUT CAKAP MENTOR, KAK Soffiah Shariff BERJAYA JUAL 17 BOTOL VIVIX TANPA SENGAJA.. BONUS BUAT BAYAR BAKI HUTANG BELAJAR

Saya mula mengenali produk Shaklee semasa mengandung anak yang ke 4 sebab nak atasi masalah Hb rendah. Mekasih buat sahabat saya, yang mecadangkan saya ambil produk Shaklee Vitamin C dan Vitalea. Memang ketara HB saya masa tu cantik sangat. Bermula dengan set Kehamilan terus saya ambil set berpantang , penyusuan dan Slimming. Alhamdullilah kesannya memang menakjubkan dan effect yang paling ketara sangat bila berat badan saya mula menurun dari 84kg kepada 58kg. Penurunan sehingga 26kg dalam tempoh 3 bulan…terus jadi cun tau hihihi.

Jadi bila dah kurus ni jumpa sesapa pun orang pakat tegur, kurusnya, ada juga yang tanya macam mana boleh kurus. So bermula dari share kesan kurus ni lah bermulanya episode saya berbisnes Shaklee.

Sebenarnya awal-awal buat bisnes saya tak dapat tunjuk ajar yang formal dan sistematik sangat. Maka nya saya hantam jer promote kat FB dan kat blog. Walopun sale tak banyak tapi sebab senang nak urus semuanya melalui online , tak perlu nak simpan stok, penghantaran barang pun company yang uruskan. Memang terasa mudah la. Tambahan pulak saya pun minat sangat dalam bidang penjagaan kesihatan ni saya buat jerlah. Ada rezeki masuk takda pun takpa…redha sungguh-sungguh aih.

Cuma yang bagusnya sebab sahabat saya ada add saya dalam group IREACH FAMILY. Bila saya ada dalam group tu saya tengok semua file-file dalam tu, study sendiri. Dah takda leader yang nak ajar. Semua nota-nota dalam file tu memang bagus-bagus sangat, saya print dan baca semua terutama bab produk, cara nak konsalt customer dan cara nak buat marketing.

Rasa excited macam nak masukkan semua input dalam kepala ni. Tapi kan hasil sale tak berapa pun asyik 2 angka jer. ..hahaha. Tapi saya terus buat jugak…sebab saya yakin lama-lama nanti mesti akan ada yang beli bila semua orang dah kenai saya. Saya hanya fikir satu saja, “aku buat dapat kat aku, kalo tak buat yang ruginya aku lah jugak”…yang lain saya tak pikiaq dah. Harung saja lah.

Sampailah satu masa bila Ainul dan joe labu bantu saya, semuanya berubah. Melalui projek vivix saya dapat naik rank jadi Supervisor. Saya yang tak pernah jual vivix tapi bulan tu boleh jer jual sampai 17 botol.

Yang buat saya sayang sangat dengan bisnes ni, sebab duit bonus naik rank tu lah saya dapat bayar hutang pengajian saya yang hanya berbaki rm2k. Saya menangis terharu sangat sebab Allah dah makbulkan doa saya. Kalo tidak suami saya ler yang kena bayarkan bulan-bulan. Sian pulak kan saya yang hutang suami pulak yang kena bayarkan.

Saya terhutang budi sangat kat Ainul dan Joe labu. Mereka ni ler yang banyak bagi tunjuk ajaq. Jadinya kalo nak buat bisnes selain azam yang kental macam saya hihihi, perlu jugak ada tunjuk ajar mentor…baru ler kita tahu apa yang perlu kita focus. Kadang kita tak nampak potensi kita, kekuatan kita kat mana, tapi mereka yang melihat kita mereka tahu kemampuan kita sebenarnya lebih dari yang kita jangka kan.

So hangpa semua yang kalo rasa teringin nak buat bisnes syarat mula-mula sekali hati kena KENTAL jer, dalam kepala ni kena habaq siap-siap dah apa jadi pun aku dah start aku mesti bagi capai matlamat aku. Kalo dah ada dalam kepala macam ni, leader tinggai kita pun kita tak terasa apa-apa, yerlah selama ni kita buat sorang-sorang jer kot. Kita buat jerlah qeja kita. Tapi kalo dapat leader yang support, Alhamdulillah ni anugerah la Allah bagi kat kita.

Yang sedang berjuang buat bisnes ni, tahniah, saya macam hangpa jugak kita terus konsisten buat apa yang kita dah start buat. Sikit ke, banyak ke dapat bonus kita syukur sebabnya bonus tu la jadi tanda aras apa usaha yang kita buat. So jangan kecewa bila dapat sikit, tapi kena bakar semangat sendiri aku mesti buat bagi lagi elok. Saya pun stuck lama dah ni, leader dah tunjuk jalan kat saya, tapi stuck jugak hihihi..doakan saya naik rank jugak noo.

 

Nak jadi macam Kak Soffiah yang menjana income 4 angka jom sertai kami dan kami akan bantu anda dapat macam Kak Soffiah dapat. Malah boleh dapat lebih lagi. Siapa cakap surirumah tak boleh ada income sendiri?

Nak dapat 5 angka pun boleh. dan jika ada yang bercita cita nak bekerja dari rumah seperti saya pun dan menikmati income 5 angka jom saya tunjukkan cara.

Ainul Mustafa

www.wasap.my/60133612717/agenDDS

 

Comments

  1. Auni says:

    Wow, terbaik! Semoga berjaya ye wak 🙂

    1. ainul says:

      terima kasih. if berminat nak tambah income contact Ainul ye 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge