Tempat Makan Sedap Di Shah Alam

Mencari tempat makan best kat Shah Alam? Ni senarai tempat makan yang di cadangkan oleh orang ramai. Pilih je nak makan apa. Melayu, cina, western.. Semoga dapat membantu anda semua

  1. Utami  Village Sek7-mee kari ketam sedap
  2. WONG SOLO (sek7) – makanan jawa, ayam bakar dia sedap
  3. LAMAN GRILL (sek 13) – mknan dier sedapppp and its delicious. western 🙂
  4. Nasi Lemak Cinta Sayang (sek 7 area apartment (gate belakang Uitm))
  5. Zam Zam Restaurant – Authentic Arabic Food (Oasis 9 Jalan Tengku Ampuan Zabedah f 9/F)
  6. Mozer’s Restaurant – Authentic Arabic Food (D’Bayu Bukit Jelutong)
  7. Al Rawsha Restaurant – Authentic Arabic Food (iCity)
  8. Sahara Tent – Arabic Food (Sek 9 – Plaza Masalam)
  9. Nasi Arab (sek 7) & Masjid Negeri (D’Arab)
  10. Zack Sup Power Padang Jawa sekali cuba nak lagi!
  11. Ayam Penyet Wong Solo (sek 7 dekat Jakel)
  12. Cendol Pak Akob (tepi masjid sek 16) ..lontong klang..nasi lemak ayam madu..ayam penyet padang jawa dgn extra joss dia..+ karipap sodap!
  13. Qaseh (sek 13, dkt area upin ipin)
  14. Rojak Karim (sek 9 – simpang masuk ke Cili Merah) ..harga boleh la,parking belambak tepi tu,takda bumbung kalau panas/hujan nasib la,tapi apa2hal pun cendol dia sedap aa
  15. Tirai Ratus (sek 3) briyani dier mmg sedap. harga mmg sgt berpatutan, portion besar, covered with fan, parking senang
  16. Restoran Serai(sek3)..masakan thai paling sedap kat shah alam,bagi aku la.taktau la kalau ada tempat lain yg lagi sedap..kalau nak bawak family pergi makan,serai is the best choice
  17. Kedai Makan Wan Nasi Telur Berlada (Kg Kuantan, Klang)
  18. Bouquet Garni near RISDA (sec.9) . a very good place for family, couples, birthday celebrations, anniversary dinner and so on. Price, reasonable for the quality of food and service. More to western food. They also have local delicacies on the menu. – the recently changed chef, so … price dah kurang. food presentation da kurang. taste pun kurang sikit. haih…but, the food there is still okay lah. new chef from Sunway Hotel
  19. Naluri Cafe (Sec.9) – sebelah Darul Ehsan 9 . Food so-so . Quite okay lah. Good place for family, small meetings, meet ups and so on. Price is reasonable. Could be better. A lil bit of east and west.
  20. Pine 38 (Sec.9) – sebelah Lebar Daun. Need a place to meet clients, partner, corporate people, here is the place to go. Price a lil bit on the high side. Food is okay. Western and local delicacies.Nak cuci mata tgk Ferrari,Porsche,Lamborghini then come here. Hihi.
  21. d palma cafe (dekat sacc) – nasi dagang dan kerabu mmg terbaek..ori xguna pewarna..ayam percik pon not bad..
  22. Thai Village (sec 13) – masakan thai yg best juge (area rumah kedai tadisma biz park.. sebaris dgn kedai golf.. x silap) But not for me….huh…
  23. Restoran Temerloh Catering & Services (sek15) – Original ikan patin tempoyak dr negeri pahang…
  24. Taman Kesenian Islam (Yayasan Restu, depan masjid Shah Alam) – jual nasi dagang and kerabu– sedap, suka gila!. but serious sedapppp!!! ♥
  25. Tupai Tupai  (sek 13) – die ade steamboat, tempat pun cantik cm taman
  26. Restoran Sup Power (sek 3, blakang restoran ceria) – sup die la power
  27. Restoran Ceria (sek 3, bangunan mais) – pagi2 roti canai & nasik lemak sedap
  28. Restoran Gembira (sek 2) – roti canai lembut pastu sedap.
  29. kedai ayam kampung (sek 7, jln kristal) – ada masakan kelantan… pagi2 ada nasi kerabu, lakse… not bad..
  30. restoren MOLEK (sek 7, pusat komersial) – nasi ayam PALING SEDAP, kat … kalau mkn tu, asyik rasa nak tambah lg sepinggan… haisshhhh..
  31. Pak Mal Nasi Ayam ( sek 11, food court) – nasi ayam PALING LAJU.. tgh hari dtg la 10 org pun, xsmpai 5minit siap die hidang nasi ayam atas meja.
  32. Restoren Resipi Siti (Sek 7, Pusat komersial)- ns grg cendawan RM4 je… ada cendawan & ayam jgk, & black pepper… wohooo… dekat belakang plaza perabot shah alam/esso/shell… selang sebuah dari restoren molek… p/s: restoren tu kne tutup aurat
  33. Restoran Sri TTDI. (Seksyen U2, TTDI Jaya Shah Alam) – Kelantanese Delight. Gulai kawah. Nasi campur. Macam macam. Available Breakfast:8am-11am,Lunch: 12.30PM sampai lauk habis. Malam tak payah pasal tak sedap sangat. Kalau masuk dari traffik light Politeknik, terus je sampai jumpa simpang empat yang sebelah kiri dia ada Masjid Al Iqtisam dan Sekolah Agama. Bila kat simpang empat tu,masuk kanan. Nanti nampak kedai alat kereta kat situ,belakang tu, ada restoran besar,dinding warna merah. HIGHLY GUARANTEED sangat sangat sedap lunch dia. Dah rasa semua kat atas ni tapi tak sesedap restoran ni. Ini serious. Lunch time peak hour 1.30PM manusia terlampau ramai kat situ. Lauk sangat sangat banyak,tapi sangat cepat habis pasal ramai orang. Recommended datang around 1PM,pasal waktu tu jugak dessert keluar dan lauk masih banyak. Dessert dia berbentuk bubur bubur macam bubur nangka,bubur hitam,etc etc. Ada banyak. Highly recommended. Price pun sangat berbaloi. Dah ajak ramai member datang makan,and all of them mata sampai naik terbeliak enjoy makan kat sini.

3 Replies to “Tempat Makan Sedap Di Shah Alam”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge