Musim zika. Kuatkan sistem imun kita

dah pakai seat belt boleh la bawa kete laju laju
dah pakai seat belt kete tak payah la servis
dah pakai seat belt tak payah la ikut peraturan jalan raya
seat belt adalah usaha kita. tapi kalau lepas tu bawa kete laju, tak ikut peraturan boleh jadi kena kemalangan juga.
kereta kalau tak servis pun bahaya juga walaupun seat belt pakai gold tertatah berlian pun.
sama la seperti vaksin.. vaksin tu umpama seat belt tu. langkah berjaga jaga..usaha kita.
lagi la kalau tak vaksin..sama macam tak pakai seat belt.
“ala kalau nak accident..accident jugak”
kalau pakai maybe risiko nya lebih kurang kan..
Kita dah pakai seat belt, tapi kereta tak servis. enjin tak kasi bagi power. jalan sikit mula la kete panas la, bocor sana sini la.
sama la juga badan kita. kena servis enjin kasi power. kalau sakit apa nak buat?
Benda WAJIB ada dirumah saya adalah NUTRIFERON.
Anak demam, selsema nutriferon benda utama saya berikan. usaha saya untuk pastikan antibodi anak anak kuat melawan penyakit.
Interferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954.
Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis herba yang berlainan., Dr. Kojima telah membangunkan satu-satunya interferon semulajadi (nutriferon).
Nutriferon adalah ekstrak dari 4 tumbuhan ; iaitu biji labu, bunga safflower, honeysuckle jepun dan biji plantago; mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.
kalau korng nak tahu 1 suntikan Interferon harganya RM5k. selalu orang yang ambil mereka yang ada antibodi yang terlalu lemahhh
Nutriferon ni 1 kotak ada 30 sachets harga RM192 je
sedap ke nutriferon ni?
Anak anak suka bangatttt.. rasa labu. bukan labu biasa tau..
musim musim banyak penyakit berjangkit ni, kita usaha la kuatkan antibodi anak anak.
makanan sahaja cukup? fresh ke sayur korang beli? buah tanam sendiri?
belum masuk segala racun serangga.. bila masak zat makin hilang. anak anak makan, antibodi kena keje kuat double extra pulak untuk halang bahan kimia yang masuk tu. tapi kita tak top up pun .. kesian antibodi badan kita.
dah pakai seat belt (vaksin).. kita servis enjin (nutriferon ) baru la kereta berjalan lancar insyaALLAH..

One Reply to “Musim zika. Kuatkan sistem imun kita”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge