sedey bila dikritik sebegini…….

time-time raya ni la masa untuk berjumpa sedara mara kan. Kalau tahun lepas, sedara mara asik tanya bila nak pregnant?? walhal time tu kitaorg baru 3, 4 bulan kawin.Dalam hati mmg la sedih & terasa sangat tp nak buat macammana belum rezeki. Tp kdg2 terkuar la jugak ayat laser ainul..” ala kitaorg nak honeymoon dulu.relax la blm setahun pun kawen lagi..hihhiii” tersenyap makcik tu.tp tak leh buat selalu.naya kang..

Tahun ni lak,p beraya dengan perut yang memboyot.so takde dah soklan cepucemas tu.tp yang tak bestnyer ada la jugak sedara mara yang suke sangat kondem. tak tau la apa yang tak puas hati dgn ainul lagi…
” nanti ni mesti body lari.dah tak leh kurus ni”.pastu gelak-gelak & bisik-bisik kt org lain….geramnyer!!!!!!makcik tu pun penah kawen & ada anak.dia sepatutnya faham la perasaan bakal ibu kan.sapa yang nak gemuk, body dah tak cun mcm dulu-dulu.sapa???sila angkat tangan.kalau sume perempuan pk nk body cun je, baik sume takyah pregnant & sibuk nak ada anak.time tu rasa nak nangis je.
ainul akui la ainul pun susah hati sbb takut berat tak turun.tp bila pk balik ada je orang yang ada anak sampai 5,6 orang body cun je.
kat opis pun ada la jugak kawan-kawan yang negatif ni.bila tgk kita pregnant, badan pun naik sibuk tanya berapa kila yang dh naik.bila ckp dalam 8kg, bising ckp gemuk.yg plg sedey lalu tepi ainul pun dia blh ckp” gemuknyerrr”…rasa nk pelempang je.dia tu lelaki .dia penah peknen ke???tau la dia tu kurus menjaga kecantikan.siap ckp nanti dah bersalin kena bg kurus kalau tak husband confirm cari lain…adakah kalau kita kurus confirm husband tak cari lain?? Adakah bentuk tubuh tu menjamin kebahagian rumahtangga.lantak korang la.ALLAH MAHA MENGETAHUI..

sori la emotional pulak pagi-pagi jumaat ni.hihhiihii…………
lepas ni kena berusaha gigih sbb nak buktikan kat orang-orang negatif tu

7 Replies to “sedey bila dikritik sebegini…….”

  1. salam ainul..rendunye pada die…

    ala gemox takdenye hubby cari lain..lagi suke kat kita ade larr..lagi gebu kan..hehhehehe…dun worri..after bersalin nnt besenam la..jage makan ..boley je..mulot org memang susah kita nk tutop..be cool mommy..

    nway u look so kiut miut larr πŸ˜€

  2. TQ anid & ilya.maybe skrg ni sentitip skt kot.susah hidup dikelilingi org yg -ve ni.asik nk kondem org lain je.apapun ainul bahagia sbb tu badan mcm dipam-pam..hihiihihii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge