Sofa L Shape

Ingat tak cite pasal nak deco rumah ainul sebelum ni?? Ala yang INI....
Semalam Ainul email la Puan kemn.Sapa yang tak kenal sila angkat tangan..hehehe.Ainul penah terbaca blog beliau. Rumahnye cantik.Masuk KOSMO lagi.Kenal dia pun sebab ainul ada beli Slimax Coffee.Sedap kopi tu.Sapa nak sila contact Puan Kemn ye 🙂 . Email minta saja baik dia minta tunjuk ajar macammana nak deco rumah ainul yang buruk ini.huhuhu..
Pagi ni dia dah balas.Sungguh excited.Idea yang dia bagi pun best.ishh tak sabo nk deco rumah ni..
Email Puan kemn 🙂
Gambar 1 (Ruang TV)
Kat situ Ainul buat ruang menonton tv. Biasanya rumah ni perlu ada ruang tamu dan ruang tv. Kesilapan kita orang Melayu suka mencampuardukkan ruang tamu bersekali dengan ruang menonton tv. Apa tujuan kita asingkan ye? Sebab bila ruang tamu adalah khas untuk kita entertain tetamu yang datang, tempat kita bersosial. Kalau ada tv kat ruang tamu, aktiviti sosial kita bersama tetamu akan terganggu. Lainlah kalau tv tu kita tutup..Tapi rumah Ainul memang sesuai untuk buat ruang tamu dan ruang tv. 

Lebih cantik kalau Ainul pakai sofa L-shape untuk ruang tv. kedudukan tv tu dah okay, tapi apa kata sofa tu menghala ke depan tv..n kalau nak cantik lagi, sarung sofa tu tukar la dengan plain color. Kalau boleh color yang gelap, susah skit nak nampak kotor kalau orang duk lanyak..huhu..ruang tv ni biasanya space nya kecik je, apa kata sofa ainul tu tarik ke depan skit dekat dengan tv, so, laluan tu takdela sempit sangat kan..
Dapat je email terus dah plan nak beli sofa L-Shape. Esok cuti.Yahoo!! nak ajak husband p cari la. Tapi kat mana ye sofa yang murah2.cantik & murah.Ewahhh nak murah je..
husband nak buat tema hitam putih.campur sikit merah cantik kan..so beli sofa kaler hitam la.senang nk match dengan apa2 pun.
Jom berangan…
kalau merah cun gak kan…menyerlah sikit..

Any suggestion tak beli sofa L-shape yang MURAH + CANTIK…hehheheehee

4 Replies to “Sofa L Shape”

  1. L shape mmg sesuai..ape akte ainul beli bidai sekali nk asingkan ruang menonton ngn ruang tamu..kalo xnk bidai pun beli tabir yang birai2 tu..yg tu murah je 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge