11 Fakta Mengenai NICKELODEON’S KIDS CHOICE AWARDS

11 Fakta Mengenai NICKELODEON’S KIDS CHOICE AWARDS

Ianya datang lagi. Majlis Award yang sangat di nanti nantikan oleh semua di NICKELODEON’S KIDS CHOICE AWARDS 2016

Award ini akan ditayangkan di Malaysia di Channel Nickelodeon pada Isnin 14 March jam 11 :30 pagi dan ulangan pada hari yang jam jam 6 petang

Adakah anda tahu Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards adalah satu-satunya malam anugerah yang memberikan anak-anak kuasa untuk mengundi pilihan mereka dalam filem, televisyen muzik sukan dan banyak lagi – dan menghormati pendapat mereka dengan persembahan secara langsung penuh dengan bintang yang mereka suka?

11 Fakta Menarik Mengenai Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards Yang Ramai Tak tahu

1. Masa apabila Anugerah Choice Nickelodeon Kids ‘dilahirkan. Konsep persembahan berpunca daripada penyelidikan Nickelodeon dengan anak-anak, yang mendapati bahawa anak-anak mahu berasa seperti mereka membuat perbezaan di dunia. Anak-anak mahu didengar. Jadi pada tahun 1986, Nickelodeon dicipta Undi Besar, suara kebangsaan pertama anak-anak suka dan tidak suka. The Ballot Big akhirnya dinamakan Choice Awards Nickelodeon Kids ‘pada tahun 1988.
2. Hadiah anugerah Kids Choice Awards Nickelodeon yang terkenal. Berwarna oren dikenali sebagai kaleidoskop. Nak tahu apa itu? Jom Lihat di SINI

3. TV personaliti Rosie O’Donnell adalah Choice Awards legenda Nickelodeon Kids ‘, setelah menjadi pengacara itu tujuh kali. Bintang Kung Fu Panda Jack Black  muncul sebagai tempat kedua, 3 kali menjadi pengacara.

4. Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards terkenal dengan SLIME . Ianya bermula pada Anugerah LIVE pertama yang diadakan pada tahun 1992 dan dihoskan oleh Paula Abdul. Seluruh penonton telah di ” slimed” dan akhirnya ianya terus memainkan peranan yang BESAR dalam Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards
5. Bintang sukan masa mendapat slime juga. Selain memenangi Atlet Kegemaran di Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards pada tahun 2003, juara skateboarding Tony Hawk untuk membuat satu lompatan skateboard yang berjaya meraih rekod dan memukau orang ramai dengan yang menakjubkan “World Record Skateboarding lendir Dive,” selepas mendarat dalam 11,000 gelen / tangki 41,600 liter  lendir hijau Nickelodeon.
6. Will Ferrell telah memegang rekod dunia untuk paling lama ‘Slip n’ lendir, ‘tergelincir melalui 200 kaki goop hijau di Anugerah 2009.
7. Ketika itu Orlando Bloom dan Jack Black mencipta rekod apabila berjaya disiram goo hijau untuk satu minit keseluruhan di Anugerah 2008.
8. Ketika itu pertama kali Slime bukan lagi tidak hijau! Pada tahun 2002, artis rakaman multi-platinum Pink menjadi orang pertama dalam sejarah Anugerah untuk slimed dengan goo bukan hijau. Ia adalah merah jambu! Ini adalah sebelum David Beckham dan anak-anaknya Romeo dan Cruz telah slimed dengan lendir berwarna emas untuk Anugerah Pilihan Sukan yang pertama kali Nickelodeon Kids ‘pada tahun 2014.
9. Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards mula mengadakan versi tempatan anugerah. Sejak tahun 2008, Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards Indonesia telah berlaku setiap tahun dan disiarkan secara langsung di TV Global di Indonesia. Tahun lepas, Nickelodeon memberikan  lapan anugerah, termasuk Icon of the Year kepada icon yang banyak memberi inspirasi kepada anak-anak Indonesia. Syahrini membawa pulang anugerah ini.

10. Justin Timberlake telah bertanding dalam lima Percalonan Burp-Offs, yang paling hebat di Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards . Dia menang Anugerah Burp dua kali!

11. SpongeBob SquarePants menjadi makhluk laut yang paling berjaya sepanjang zaman, setelah memenangi 14 anugerah setakat ini, dengan 12 kemenangan untuk kartun kegemaran dan dua kemenangan untuk kegemaran Permainan Video.

Choice Awards tahun ini Nickelodeon Kids ‘dihoskan oleh The Voice star and country music producer Blake Shelton. Pengundian telah bermula di semua platform dan guess what? Calon tempatan, ratu renang negara Malaysia Pandelela turut bertanding untuk Favorite Asian Sports Star.

Vote for her via kca2016.com or tweet #VotePandelelaMY #KCA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge