Makeup Party

Assalamualaikum & Salam Sejahtera
Selamat Hari Malaysia. Best kan semalam cuti. Ainul setiap hari cuti dan setiap hari kerja. hihi
Semalam bila cuti tu plan la aktiviti yang menarik untuk Ainul dan kawan kawan. Akhirnya plan nak buat makeup party. Kelas Make up. Belajar basic make up. Cikgu make up didatangkan dari jauh. Cikgu Juliya dari Bentong

Tengok la bag makeup dia. macam macam jenis makeup. Seronok je tengok. Mostly brand MAC la. Ainul pun suka MAC 🙂 . Mula mula belajar pasal basic make up. Apa yang perlu ada. Macammana nak makeup tahan lama. Jenis foundation yang macamamana sesuai dengan kulit kita.  

Lepas tu, kita praktis make up. Ainul di make up oleh Aini. Adik Ainul sendiri. Dia memang suka make up. Dibimbing oleh Cikgu Puteri. Nak pegang berus pun kena ada teknik.
Yang paling excited semalam pastinya anak anak perempuan. Mereka pun nak makeup jugak. Nama pun perempuan kan. Tahu je mana satu blusher, lipstick
Aaira anak Juliya pun dah pandai makeup kan orang. Dia la tolong makeup kan kawan kawan dia.
Muka sebelum make up 
Selepas make up
Kelas paling happening semalam… anak anak mak mak paling gembira sekali. Terima kasih semua yang hadir memeriahkan makeup party semalam. Ada yang dah balik awal tak sempat nak bergambar.
InsyaALLAH nanti kita buat lagi…

2 Replies to “Makeup Party”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge