Persediaan ibu menyusu di bulan Ramadhan

Ramadhan makin hampir.. Ramai ibu2 yang menghantar email dan mesej bertanya apakah supplement yang membantu penyusuan? Sebenarnya antara supplement yang banyak membantu sepanjang penyusuan saya dulu ialah alfalfa dan performance. Oh ya, ada yang bertanya bagaimana dengan supplement lain seperti vitalea, b complex dan vitamin C? saya ringkaskan dalam jadual yang mudah buat rujukan ibu yang bakal berpuasa dan bakal menggantikan puasa…

Waktu sahur:


Selepas makan nasi atau apa jua juadah bersahur serta kurma , tambahkan minuman Performance dan ESP   
( Gabungan terbaik ) dan makan 3 biji Alfalfa .

Waktu Berbuka:


Berbukalah dengan juadah berbuka seperti biasa disertai kurma , tambahkanjuga  dalam menu minuman Performance dan ESP ( untuk dapatkan better result ) dan 2 biji alfalfa.

Sebelum tidur:


Amalkan minum segelas ESP  dan vitamin lain iaitu Vitalea@multivitamin, B complex dan Vitamin C.

Inilah jadual paling mudah untuk diamalkan. Hanya bancuhkan 1 sudu besar ESP dan 1 sudu besar Performance ke dalam 250 ml air. Boleh buat lebih pekat mengikut citarasa si ibu.


Vitamin ini membantu badan ibu sentiasa bertenaga dan tidak kehausan sepanjang berpuasa. Terdapat pendapat yang mencadangkan pengambilan 100plus sepanjang berbuka namun minuman ini berkabornat dan boleh menggangu sistem perut di mana boleh menyebabkan si ibu dan anak menyusu mengalami keragaman perut jika diambil dalam kuantiti yang banyak.

kredit to: Kak N

+
Promosi untuk ibu-ibu menyusukan anak dengan package BUDGET!! Dapatkan segera sebelum bulan Ramadhan ye…

**************************************************************************

pesanan sila call/SMS/whatapps. Atau anda boleh ke mana-mana cawangan shaklee diseluruh malaysia.Hanya perlu sebutkan ID saya dan anda akan menikmati HARGA ahli.

Ainul Fadzilah Mustafa
Shaklee Independent Distributor [ID No 866453]
013-3612717| 03-55230699|ainulfadzilah@gmail.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge