Resepi Daging Kurma Sedap, Senang je nak Buat

Selalu makan masak kurma ni dekat kedai mamak atau tunggu mak masakkan. huhu. Sebab apa ? selalu ingat masak kurma ni susah. Rupanya senang je uolss. Yelah teknik masakan setiap kita tak sama. Tapi teknik cara yang Ainul guna ni paling super senang untuk mereka yang sibuk tapi nak makan sedap.hihi

Resepi Daging Masak Kurma

Bahan Bahan Untuk Daging Masak Kurma

Bahan bahan untuk masak daging kurma ni sikit ajee. tak banyak pun.
1. Daging. Ainul guna 1/2kg daging. Kalau nak guna ayam, kambing pun boleh
2. santan – ni agak banyak mana kita suka. ada orang suka pekat. ada suka cair
3. Bahan PENTING iaitu REMPAH KURMA. Ainul guna REMPAH KURMA MAK SITI. Boleh beli di Tesco, Giant, Kedai Runcit pun ada
4. Bahan tumis macam 4 sekawan, bawang besar 2 biji , bawang putih, halia
5. Untuk hiasan atau tambahan Ainul guna tomato, kentang dan cili merah hijau

Cara nak masak Daging Masak kurma Ainul Mustafa style

Daging kurma ni sedap dimakan dengan nasi panas, roti pun sedap. lagi kita panaskan lagi sedap.

Kenapa Ainul guna rempah Mak Siti ? Rempah Mak Siti ni memang special sebab rempah ratus dia ditanam secara organik.

Paling penting herba ni ditanam tanpa baja kimia dan racun rumpai, bebas dari pencemaran kimia. Herba yang dituai dan kering diproses dengan menggunakan teknologi terkini untuk mengelakkan kehilangan nutrien semula jadi, sekali gus mengekalkan kualiti tinggi pemakanan produk.

Jadi bukan setakat nak makan sedap je tau. Sumber mana setiap barang yang kita guna dalam masakan pun perlu yang terbaik.

Mana nak dapatkan rempah rempah keluaran Mak Siti ni?

boleh beli di pasaraya seperti Tesco, Jusco, Aeon Big, Hero, Sogo, CS Brother dan kedai-kedai runcit yang berhampiran.

IG: https://www.instagram.com/rempahratusmaksiti/
FB: https://www.facebook.com/rempahratusmaksiti/
Website: www.maksiti.com

Pembelian online melalui : IG, FB & WhatsApp +60173 309 330

Rempah Mak Siti ada banyak jenis. Kalau korang nak tengok resepi Sup Kepala Ikan guna rempah Sup Ikan Mak Siti yang best boleh ke SINI

Selamat Mencuba…

4 Replies to “Resepi Daging Kurma Sedap, Senang je nak Buat”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge