Menjadi Ibu Memang Penat! Jadi Saya perlukan Vitamin Untuk Bertenaga

Bila badan penat, lesu, tak bermaya mula la sangat sensitif. Anak sepah sikit marah, anak asyik merengek je kita cepat nak marah. Betul tak?

Sebab kita STRESS!! Kita penat !!!

ibu penat anak anak

Vitamin wajib saya ambil setiap hari. Bila perlu ke sana sini hadiri event, melayan anak anak. Badan pun penat, lemau lesu.

Jadi saya pastikan pengambilan B complex ni setiap hari.Ramai cakap makan vitamin B boleh jadi gemuk.

Sebenarnya vitamin B ni boleh tingkatkan metabolisme. Tukar gula kepada tenaga

B complex juga penting untuk kesihatan mata, kulit, rambut

Nak kulit glowing, flawless sila la konsistent makan Vitamin B

12191174_10153723027877838_9124798329612602432_o

 

Kenapa Saya Memilih Vitamin B Complex Shaklee?

B Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuklah 100% Biotin dan asid folik.  Biotin & asid folik WAJIB ada dalam vitamin B dan ianya sangat MAHAL tau. 

Biotin ni glemer dikalangan product untuk rambut. Nak rambut cantik makan la vitamin B.

Lagi satu, PENTING nya Vitamin B ini diambil ketika hamil selain ianya ada asid folik yang bagus untuk perkembangan saraf bayi.. Vitamin B ini juga bantu ibu hamil yang ada masalah kencing manis.

Fungsi Vitamin B kan untuk tukar Glukosa ( gula dalam darah) kepada tenaga. Jadi bila makan benda yang tinggi gula macam nasi, air manis ianya akan bertukar jadi tenaga. sebab tu kita cergas bertenaga. BAHAYA kalau gula tu tak bertukar ke tenaga. Sebab itu la terjadinya kencing manis.

Ada lagi yang BEST pasal Vitamin B Shaklee ini sebab ianya bantu kita release tension, stress..

Vitamin B bagus untuk saraf tau.

Korang tahu tak bila kita stress apa akan terjadi pada organ, anggota badan kita?

Kepala : Stres menyebabkan Kemurungan, sensitif, kelesuan, kebosanan, tiada motivasi, hilang selera, hilang tumpuan, susah tidur, mimpi buruk, risau, berdebar-debar dan sakit kepala serius.

Kulit : Menyebabkan masalah kulit berpanjangan seperti jerawat.

Jantung : Meningkatkan tekanan darah dan denyutan jantung, meningkatkan kolesterol jahat dan kemungkinan-kemungkinan serangan jantung.

Sendi dan Otot : Mengalami kesakitan,  ketegangan dan kepadatan tulang yang rendah.

Perut : Kekejangan perut, kembung, loya dan berat badan yang tidak stabil.

Pankreas : kekurangan pengeluaran insulin yang bolih meningkatkan risiko kencing manis.

Usus : Masalah penghadaman dan sistem usus seperti cirit birit dan sembelit.

Sistem Pembiakkan : Kurang keinginan sex, kurang pengeluaran sperma kepada lelaki dan kesakitan ketika haid bagi wanita.

Sistem Immuniti : Kurang daya tahan terhadap serangan penyakit dan penyembuhan penyakit yang lemah. Paling serius membawa kepada penyakit kanser kerana kurang kemampuan melawan serangan radikal bebas.

Nampak tak impak BESAR bila kita STRESS. jadi sangat ingat bila stress ni benda biasa biasa je tau

Di dalam Vitamin B Complex ini ada 8 jenis vitamin B kan. Antara Vitamin B yang ada di dalam nya adalah

1.Niacin (B3) – membantu menurunkan kadar kolestrol, melepaskan energi dari nutrien-nutrien, mengurangkan stress dan gangguan sendi.

2. Asid Pantothanate (B5) – membantu sistem saraf dan metabolisma,mengurangkan alergik, migrane dan kelesuan. Penting bagi aktiviti kelenjar adrenal, terutama dalam proses pembentukan hormon.

3.Pyridoxine (B6) – membantu dalam penghasilan sel darah merah,mengurangkan risiko hypertensi, asma serta PMS.

Walaupun B complex Shaklee ini nampak kecil tetapi ada 1001 khasiat untuk kita.

 

Jika anda ibu yang sering penat, asyik marah apa kata cuba atasinya dengan pengambilan vitamin B ini. Harganya hanya RM56.98 untuk 120biji boleh hubungi saya di 013-3612717 atau email ainulfadzilah@gmail.com