Mengapa Sukar Hamil Kali Kedua?

Mengapa Sukar Hamil Kali Kedua?

Lagi lagi kisah saya & Shaklee. Sila la muntah baca ye. Nak buat macammana kannn.. banyak sangat efeknya. Dosa kalau tak kongsi dengan kawan kawan. Benda baik kena kongsikan. Mana tahu ada yang ada masalah macam saya. boleh la cuba dan rasai sendiri

Ramai juga tanya kenapa Arreessa dengan Maryam jarak jauh.

Mengapa Sukar Hamil Kali Kedua?

Selepas melahirkan anak pertama, anda tentunya mengharapkan kehadiran anak kedua pula. Sayangnya penantian anda itu bagaikan satu penyeksaan apabila kehamilan yang dinanti tidak juga menjadi.


Mengapa sukar untuk hamil anak kedua ini terjadi?

Kira-kira 60 peratus daripada wanita yang pernah hamil anak pertama atau lebih, berisiko mengalami ketidaksuburan sekunder. Risiko ketidaksuburan sekunder ini juga boleh berlaku kepada pasangan yang sihat dan tidak mengalami gangguan pada organ reproduktifnya. T

anda-Tanda Ketidaksuburan Sekunder Kesukaran untuk hamil anak pertama, kedua atau ketiga dan seterusnya boleh terjadi kepada pasangan pada usia reproduktif iaitu 20 ke 34 tahun malah yang telah melewati usia reproduktif iaitu lebih 35 tahun.

Punca ketidaksuburan skunder ini sebenarnya hampir menyamai ketidaksuburan prima atau ketidaksuburan yang berlaku kepada pasangan yang sukar untuk mendapat anak pertama.

Sejak melahirkan anak pertama sehinggalah merancang untuk hamil lagi, banyak hal dan perubatan yang terjadi pada organ reproduksi anda mahupun pasangan. Perubahan itu mungkin menyebabkan gangguan kepada proses kehamilan.

Set Kesuburan Untuk Suami :

2 produk yang dicadangkan, adalah
-Vitamin E Complex
-Zinc Complex

Kedua-dua vitamin ini berfungsi untuk meningkatkan kualiti dan kuantiti sperma lelaki selain mengekalkan paras hormom lelaki dan keinginan seksual. Bagaimana dua vitamin ini mampu menigkat kesuburan?

Ok, Vitamin E yang mengandungi selenium terkenal sebagai “vitamin cinta”. Ia menggalakkan pembentukan sel sel baru(termasuk RNA & DNA). ia juga berkhasiat untuk meningkat kelakian dan meyuburkan organ reproduksi lelaki dan juga wanita. Sebanyak 50% selenium didalam badan lelaki berada di testikel & duktus seminal. Selain itu kehilangan air mani oleh lelaki boleh membantu lelaki dengan pengambilan Vitamin E ini.

Manakala Zinc Complex pulan merupakan zat yang sangat penting dalam proses pembetukkan hormon Testosteron, dimana ia akan mengekalkan kuantiti sperma, dan paras testosteron yang bersesuaian. Selain itu Zinc juga berperanan dalam prosespembentukan genetik pada DNA. Secara keseluruhannya Zinc membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi danmenghasilkan sperma yang kuat dan sihat. Kekurangan zinc bagi si suami akan mengakibatkan masalah sperma yang abnormal, low count sperm dan penyakit prostat.

Set Kesuburan Untuk Isteri :

3 produk dicadangkan kepada wanita diluar sana :
-B-Complex
-ESP
-GLA Complex

Bagaimana B-Complex hebat ini mampu membantu meningkatkan kesuburan wanita. Fungsi B-Complex yang memberi rasatenang, rilex dan menghindarkan diri dari stress. Kajian mendapat wanita yang bekerja dan selalu stress susah untuk dikurniakan zuriat kerana ketidaksuburan. Jangan jadikan stress sebagai faktor menghalang anda dari dikurniakan zuriat. Tenangkan minda dengan pengambila b-complex ini amatlah sesuai.

Manakala GLA Complex pula sangatlah baik diamalkan untuk wanita terutama yang menghadapi masalah haid yang tidak teratur atau selalu mengalami PMS. GLA ini mebantu wanita mneghasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti yang dikenali sebagai “mucus serviks putih”.

ESP ataupun nama panjangnya Energizing Soy Protien pula amatlah mambantu wanita dalam membekalkan protien kepada sel-sel badan. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan dan proses pembentukan janin. Jika protien tak cukup, ia akan mengganggu kualiti sel pembiakan lelaki dan wanita. Bagi individu yang mempunyai masalah sel telur ovum yang tidak matang, sedikit, kecil dan tidak sihat disarankan ambil lah ESP ni.

Nak cuba hamil dengan set kesuburan Shaklee..

AinulMustafa
0133612717
www.ainulmustafa.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge