Vitamin Ibu mengandung Supaya Cergas , Sihat Selalu

Pengalaman 2 kali mengandung semestinya mengalami 2 pengalaman yang berbeza. walaupun 2 kali mengandung anak perempuan , pengalaman tetap berbeza. Anak pertama Ainul hanya makan vitamin yang diberikan oleh hospital manakala mengandung anak kedua, Ainul mula makan vitamin dari Shaklee. Vitamin untuk ibu mengandung.

Perbezaannya? Harus la ada perbezaan kan. Rasanya banyak beza makan vitamin ketika mengandung.



1.  Morning Sickness

kedua dua mengandung ada alahan morning sickness. Anak 1st alahan sampai 5 bulan. Hanya boleh makan bubur nasi sahaja. makan je muntah. huhuu.. terbaring je siang & malam. Anak ke dua alahan sampai 3 bulan tetapi masih boleh bangun, buat kerja sikit sikit . Maybe dah ada pengalaman kan. Masa pregnant anak ke dua, Ainul makan peppermint Ginger Plus , Nutriferon untuk membantu mengurangkan morning sickness ketika hamil. Alahan morning sickness ni tiada ubat ye. Cuma boleh bantu mengurangkan sikit. Benda yang harus kita tempuhi dan nikmati saat saat mengandung.


2. Kencing Manis, Darah Tinggi

Kedua dua masa mengandungkan anak anak ni, Alhamdulillah tiada masalah kencing manis & darah tinggi. Masa mengandungkan Maryam, beza 4 tahun. Umur pun dah 30tahun. Risau juga sebab bila umur meningkat, 2 penyakit ni senang datang kan. Alhamdulillah bebas dari 2 masalah yang sering wanita hadapi ketika mengandung . Ainul pastikan vitalea, B complex & vitamin C sentiasa konsistent makan setiap hari. 

3. Hb Rendah

Masa mengandungkan Arreessa Hb rendah pernah bacaan 8 dan paling tinggi 10. bacaan 10 pun kadang kadang je. Memang selalu la kena bebel dengan nurse sebab Hb rendah ketika mengandung. Bebelan nurse tu ada betul nya. untuk kebaikkan kita ibu dan bayi. Banyak sebab kenapa bahaya Hb rendah ketika mengandung. risiko bukan pada ibu je tau. Bayi pun ada risiko tinggi.
Masa mengandungkan Maryam, Ainul konsistent makan Vitalea,Vitamin C. Alhamdulillah Hb normal. dari awal pregnant sampai bersalin. 
Bukan Ainul je tau ada masalah Hb rendah ketika mengandung ni. Majoriti para ibu mengalaminya.
Sahabat ni anemia sampai dah kena tahan di hospital. Hb rendah ketika mengandung yang tahap kritikal

4. Cramp kaki

Masa mengandungkan Arreessa, cramp kaki atau simpul biawak setiap malam tau. Ainul sampai fobia nak tidur. Setiap malam menagis kat husband. Sakit nya Ya ALLAH.. siapa yang selalu kena cramp kaki masa mengandung ni tahu la azabnya macamana. rasa nak menjerit biar 1 taman dengar.  lagi lagi time sejuk, malam tu hujan. huhu
Mengandungkan Maryam tekad konsistent makan Ostematrix.  Ainul makan Ostematrix 4 biji sebelum tidur. Ainul tahu Ainul susah nak konsistent minum susu 2 gelas sehari. Yelah kita perlukan 1000mg kalsium sehari. Kalau tak cukup baby akan serap 100% kalsium dari tulang belakang kita. Nak ke belum 60 tahun dah bongkok nenek kebayan..
Ostematrix ni kalsium yang lengkap dengan vitamin D, Magnesium. 4 biji bersamaan 1000mg. InsyaALLAH cukup keperluan seharian kalsium untuk ibu mengandung


5. Berat badan

Paling happy sekali bab ini la. Ainul adalah seorang yang berat senang naik, susah nak turun. Masa mengandungkan Arreessa alahan teruk sampai 5 bulan, boleh makan bubur nasi tetapi setiap bulan timbang mesti naik 1-2kg. Total berat naik masa 9 bulan mengandung 13kg.  44  hari berpantang berat turun 9kg je. huhuhuuu.. lepas bersalin berat makin naik lagi. menci kan
That’s why Ainul jatuh cinta pada Shaklee ni. Total 9 bulan mengandungkan Maryam berat naik 5kg. Tetapi berat Maryam masa lahir lagi berat dari Arreessa tau. seminggu berpantang berat turun 8kg. yeah!!!! Alhamdulillah setahun bersalinkan Maryam, berat masih boleh maintain lagi. 
Pengalaman makan set mengandung Shaklee sangat la BEST. Vitamin ketika Hamil yang Shaklee sediakan sudah cukup lengkap. Untuk kesihatan ibu dan bayi

6. Sembelit 

Ainul di dua dua kehamilan tiada masalah sembelit. Cuma pengalaman kakak, adik adik yang sembelit ketika mengandung, mereka makan Ostematrix Alhamdulillah banyak membantu.
Apa yang Ainul ambil untuk set mengandung Shaklee :-
1. Vitalea

2. B complex

3. Vitamin C

4. Ostematrix

5. Omega Guard


Vitamin wajib Ainul ambil ketika mengandung. Bila dah makan pastikan konsistent makan baru la nampak perbezaannya. 

Selepas bersalin pun, set vitamin mengandung ini masih boleh kita makan. Tambah beberapa vitamin lain khas untuk berpantang seperti zinc, alfalfa, ESP . 
Berapa Harga Set Mengandung Shaklee ni?
Total Harganya RM 416.60 , postage RM10 ke seluruh Malaysia.  ianya tahan 3-4 bulan lamanya. Jadi Sebulan anda spend hanya RM104 sahaja. 
Untuk lebih jimat, anda boleh daftar ahli ( hanya RM69 seumur hidup ) dan anda bakal menikmati discount 15% -20%  
Doctor pakar sendiri pun menyokong pengambilan vitamin ketika mengandung. Malah Ainul sendiri tanya doctor pakar O&G yang Ainul makan Shaklee. Dia pun cakap bagus. 

Ainul sendiri dah makan set mengandung Shaklee dan rasa sendiri kebaikan vitamin ini. Bukan bermakna makan vitamin tak makan benda lain. Makanan adalah wajib. Cuma makanan yang sedia ada belum cukup nutrisi yang badan kita perlukan. dan ada sesetengah vitamin badan kita tak boleh hasilkan. Jadi perlu ambil sumber luar. Tetapi sumber luaran kebanyakan sudah tercemar. protein yang sudah disuntik hormon, sayur yang sudah diracun. dan sebenarnya kita makan lemak, kolesterol, hampas sahaja

Untuk mendapatkan set mengandung Shaklee ini, anda boleh hubungi saya terus dan setiap pembelian saya akan consult cara makan yang betul. Hubungi saya di 013-3612717 atau email ke ainulfadzilah@gmail.com atau PM di FB AinulMustafa 



One Reply to “Vitamin Ibu mengandung Supaya Cergas , Sihat Selalu”

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini http://www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge