Vitamin ketika Mengandung tambah HB dan Berpantang Luka Cepat Sembuh

Jika anda sedang mencari set ketika hamil dan berpantang bersalin , Set ini sangat la sesuai untuk anda. Kenapa saya katakan sangat sesuai?

1. Super JIMAT. set bersalin ini bukan tahan 1 bulan je tau tetapi 4 bulan.

2. Bukan hanya di makan semasa berpantang. Set ini boleh di ambil untuk menyusu, kuruskan badan dan selepas bersalin untuk kesihatan berpanjangan. Takkan nak sihat masa dalam pantang je

3. Khasiat bukan untuk ibu sahaja tetapi untuk bayi. contoh Omega Guard bukan sahaja boleh buatkan ibu kurus tetapi bagus untuk kecerdasan otak bayi. Tak kira semasa hamil atau menyusukan bayi. Khasiatnya baby tetap dapat.

4. Anak jaundice pun masih boleh makan set berpantang ni. Malah anak akan cepat sembuh dari jaundice insyaALLAH

5. Sihat cergas semasa hamil dan ketika berpantang. Muka berseri seri walaupun berpantang sampai orang tak sangka kita dalam pantang. Malah ketika hamil pun badan takde la lemau ajee.. Macam saya sendiri 7 bulan pregnant masih boleh travel ke Jogjakarta, panjat Candi Borubodur . tak percaya? tonton video ini 🙂

#YES HEALTHY PRENATAL & POSTNATAL (SET KEHAMILAN & BERPANTANG)

1. Vita-Lea, RM 94 (120 tablet)

  • Merupakan multivitamin pertama didunia yang dihasilkan pada tahun 1915
  • Merupakan tablet lengkap dengan 12 vitamin dan 7 mineral penting membantu mengisi lompang nutrient untuk ibu-ibu memandangkan diawal kehamilan tidak semua makanan mampu ditelan 
  • Terbukti tablet yang paling pantas larut didalam air dan tubuh manusia
  • Mudah diserap oleh usus kecil
  • Penambah tenaga segera – mengurangkan keletihan, menambah kecergasan tubuh dan kekuatan mental ibu-ibu
  • Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran bayi
  • Penting untuk pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku, hormon dan menjaga kesihatan tiroid
  • Membantu pembentukan darah, penting untuk ibu dan bayi
  • Untuk kegunaan 4 bulan, hanya rm0.78/sehari

2. Vitamin B-Complex, RM 57 (120 tablet)

  • Menukarkan makanan kepada tenaga- mengurangkan masalah kelesuan dan keletihan ibu-ibu
  • Melawan tekanan – meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia
  • Mengandungi asid folik yang menolong melindungi bayi dari kecacatan dalam sistem saraf (kecacatan tiub neural) seperti spina bifida
  • Membantu pembentukan sel darah merah dan antibodi yang sihat
  • Mencegah sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat dan laut
  • Membantu tumbesaran dan kesihatan fetus
  • Merangsang pengeluaran susu badan
  • B – Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B termasuk 100 % biotin dan asid folik
  • Biotin membantu vitamin B berfungsi dengan lebih efektif, mencegah rabun, rambut beruban dan gugur, sakit otot, ekzema dan radang kulit
  • RM 0.48/sehari


3. Sustained Release Vitamin C, RM 98 (180 tablets)

  • Setiap tablet mengandungi 7 setengah biji buah limau termasuk kulitnya (500mg)
  • Pembebasan 1.5 vitamin C dalam setiap jam, vitamin C larut air maka pembebasan berterusan penting untuk mengoptimakan penyerapan vitamin daripada terus dikumuhkan melalui urin
  • Merangsang pembentukan kolagen – sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan, penting untuk pertumbuhan janin
  • Meningkatkan sistem imun ibu dan bayi, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman
  • Baiki alergi hidung, kulit dan asma
  • Menyingkatkan waktu pemulihan, mengurangkan simptom flu dan selsema
  • Membantu penyerapan zat besi
  • Mencantikkan kulit, pengambilan setiap hari membuatkan kulit lebih cerah
  • Melambatkan penuaan, menyekat pembentukan pigmen yang menjadi menyebab jeragat
  • Kurangkan tekanan dan keresahan
  • Mengekalkan kolestrol sihat
  • RM 0.54/sehari


4. Ostematrix RM 61 (120 caplets)

  • kalsium diperlukan untuk membina tulang dan gigi yang kuat.
  • membantu pembekuan darah, membantu fungsi otot dan saraf
  • membantu degupan jantung secara normal
  • pengambilan sebanyak 600mg sebelum tidur akan baiki kebas-kebas, kejang dan sakit sendi, mengelakkan terjadinya simpul biawak
  • penenang semulajadi, memberi tidur yang selesa
  • baiki mood swing, sakit kepala dan pitam
  • ibu-ibu mengandung memerlukan lebih kalsium untuk bayi yang sedang membesar didalam perut.
  • kekurangan kalsium boleh menyebabkan ibu hamil terdedah kepada risiko preeclampsia yang mungkin membawa maut kepada ibu dan anak didalam perut
  • mengandungi magnesium yang membantu sistem saraf, menstabilkan denyutan jantung, membantu mengurangkan sembelit dikalangan ibu-ibu hamil.
  • 1 hidangan ostematrix shaklee membekalkan keperluan kalsium yang cukup untuk ibu hamil iaitu sebanyak 1000mg setiap hari.

5. Omega Guard RM 136 (90 capsule)

  • omega 3 perlu untuk pembentukan awal sistem saraf dan penglihatan bayi
  • kebanyakan ibu mengandung kekurangan omega 3 yang cukup untuk bayi mereka
  • kajian menunjukkan penambahan EPA dan DHA kepada ibu mengandung memberikan kesan yang positif kepada penglihatan dan perkembangan kognitif bayi.
  • pengambilan yang tinggi juga mengurangkan risiko alergi pada bayi.
  • mengurangkan bayi lahir tidak cukup bulan.
  • kurangkan risiko pre-eclampsia
  • kekurangan omega-3 boleh menyebabkan risiko depresi pada ibu
  • membantu tumbesaran dan perkembangan otak bayi
  • membantu perkembangan memori
  • 1 hidangan Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega-3 DHA dan EPA.


6. ESP Shaklee (Energizing Soya Protein), RM 150 (850g)

  • Glisemik Indeks (GI) yang rendah sesuai pengidap kencing manis.
  • 1 hidangan ESP Shaklee bersamaan 2x daging, 4x ganda telur, 12x susu.
  • Diproses menggunakan air dan bukannya alkohol bagi mengekalkan isoflavone yang kritikal seperti genistein dan daizdein. 
  • Rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap.
  • Membekalkan tenaga berpanjangan buat ibu agar lebih bertenaga menghadapi tugas seharian terutama diawal trisemester pertama.
  • Meningkatkan sistem imun, mencegah tekanan, migrain dan insomnia.
  • Mengambilnya sebagai sarapan membuatkan ibu-ibu lebih kenyang dan perut kurang angin, sangat berkesan mengatasi masalah muntah-muntah diawal kandungan.
  • Membekalkan asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar dan sebangainya untuk janin dan ibu.
  • Membantu menguatkan rahim ibu 
  • Bantu mengurangkan paras kolestrol, mencegah osteoporosis dan sakit jantung.
  • Penggunaan untuk 1 canister mengikut saranan adalah untuk sebulan.

Promosi Hebat YES ini akan membolehkan anda mendapat FREE 1 botol Vitalea. Tawaran sehingga October 2015 je tau

Pengalaman saya sendiri makan set Prenatal ini ketika hamil 9 bulan. Sangat berbeza dengan kehamilan anak pertama dulu.

Alahan Ketika Hamil

Anak pertama saya alah teruk sehingga 5 bulan. Makan je muntah. Badan memang lemau terus. Terbaring je. Dah la apa apa vitamin pun tak ambil.

Anak ke dua saya alah pada 1st trimester sahaja. walaupun pening, muntah bila ambil vitamin ni membantu saya kuat sikit. Makan pun entah ke mana..makan je muntah..jadi pengambilan vitamin sedikit sebanyak membantu baby & saya ada nutrisi .

HB Rendah ketika Hamil

Masa pregnantkan Arreessa, HB ainul paling tinggi adalah 10. Makan macam macam still sama je. Pernah rendah mencecah bacaan 8 . Ubat doctor tak pernah miss.
Masa pregnantkan Maryam HB normal. 12-13 bacaannya. Rahsianya pastila pengambilan vitalea dan vitamin C. 

Kurus ketika hamil

Masa pregnantkan Arreessa berat naik 13 kg sepanjang 37 minggu pregnant. Selepas bersalin berat turun dalam 8-9 kg je. huhuhuu.. kembang semangkuk . tengok la masa pregnantkan Arreessa
Masa pregnantkan Maryam makin kurus..adoiiii!!  sepanjang 39 minggu hamil berat naik 5kg. Seminggu bersalin turun 8 kg..yes!!! pastikan berpantang dengan set pantang shaklee ye
Apa kata mereka yang turut mengamalkan set mengandung dan berpantang Shaklee

Setiap cadangan produk Shaklee mengikut masalah dan keperluan pelanggan dan pastinya saranan diambil dari pakar Nutrisi Shaklee sendiri.

Yang nak beli vitamin ketika hamil dan berpantang boleh la hubungi saya di 013-3612717 atau email ke ainulfadzilah@gmail.com

kalau nak borak di FB pun boleh. Boleh PM di Ainul Mustafa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge