Minum susu kambing semasa hamil bantu cegah jaundice pada anak

Pengalaman sendiri masa anak 1st banyak memberi pengajaran.Ainul darah O, husband pun darah O..jadi Arreessa pun mesti la O kan..Masa dia lahir jaundice agak teruk. Tapi tidak la terlalu tinggi sampai kena warded atau transfer darah. Cuma selang sehari kena ambil darah, air kencing. Luluh hati tengok anak kena cucuk tangan, kaki. Tak sanggup.huhu

Throwback arreesaa masik kecik. Kesian kena cucuk kat tangan..
Arreessa masa baby..rindu bau baby 🙂
Sejak pregnant kali ke 2 ni banyak guna membaca, bertanya dan mendengar cerita orang lain. Ada 2 orang kawan baik yang baru bersalin baru baru ni cadangkan minum susu kambing masa hamil.
Susu kambing?? Kambing golek suka la.susu kambing tak pernah minum. Ada yang suggest minum higoat tapi saja nak try susu yang fresh. 3 in 1 selalu banyak gula kan..
Jalan jalan Tesco beli barang dapur terjumpa susu kambing fresh brand Nubian.
Harga RM2.09 sahaja.murahkan..Apa rasa? Hihi bau kambing.betul la tak tipu.Bau hamis kambing. Kalau makan nasi arab tu biasa bau tu tapi bila air serius tak lalu nak telan.
Demi anak tersayang..gagah la jugak.nasib baik la murah 🙂
Apapun kita usaha…semoga dapat membantu kelak..nak tau apa result tunggu la ainul bersalin ye..

One Reply to “Minum susu kambing semasa hamil bantu cegah jaundice pada anak”

  1. salam.terbukti susu kambing mempunyai banyak khasiat penawar penyakit.sesiapa nak carik
    kami supply susu kambing nubian segar jenama farm fresh boleh call saya no 012-2331147 .kualiti terbaik di pasaran.saya hantar delivery di sekitar KL.nak susu segar pun ada,info lanjut layari http://susukambingkl.blogspot.com/

    btw kak harga susu kambing sebenarnya tak semurah yg akak beli,mungkin masa akak beli tgh promotion kot.sbb susu kambing susah nak produce untuk mass market.just to inform…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge