Hb Low Masa Pregnant Boleh efek pada baby

Tahu tak boleh bahayakan baby u ?

terngiang ngiang kata kata nurse masa pregnantkan Arreessa dulu. asal pergi check up mesti kena marah sebab hb sanagt low. paling tinggi bacaan 10. 8 tu biasa.huhuu

cakap je makan apa untuk naikkan hb.bayam, kerang, hati…segala bagai telan.

bertambah lagi dengan “masalah lain” masa tu. Arreessa lahir cukup bulan tapi kecil beratnya . 2.04kg.

Alhamdulillah dia membesar dengan sihat. berkat susu ibu yang aya berikan selama 3tahun kot.

Bila mengandungkan Maryam umur pun dah 30 tahun. 4 tahun tak pregnant baru pregnant balik.

Bila sah pregnant mula takut pasal hb. dan Ainul konsistent makan VITALEA. Walaupun 1st trimester mual, alahan pagi petang siang malam… gagah jugak telan vitalea. tak mau dah HB low..

Alhamdulillah HB sepanjang pregnant normal.. tiada lagi bebelan nurse pasal hb low ni. saya tahu nurse bebel sebab dia sayang saya. Tak marah dia bebel. itu tanggungjawab dia. kerja dia.

Sepanjang pregnantkan Maryam , saya lebih rasa healthy walaupun usia dah 30an. travel sana sini setiap bulan. asa pregnantkan Maryam la pergi singapore la, brunei la, indonesia la. P panjat candi borubodur pun masa pregnantkan maryam 7 bulan.

Terima kasih vitalea banyak membantu saya ekal cergas, bertenaga semasa pregnant. 

Happyyy sangat !!!

siapa yang pregnant wajib ambil vitalea. anda akan rasa bezanya…

https://www.ainulmustafa.com/2014/06/tips-travel-ketika-hamil-supaya-kekal.html

One Reply to “Hb Low Masa Pregnant Boleh efek pada baby”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge