Berbaloi ke Resign Engineer Dan Buat Business Online

Pejam celik 4 tahun dah Ainul resign sebagai engineer dan full time buat business Shaklee.  Sepanjang 4 tahun ni macam macam cabaran dugaan la. Kalau tak kental memang terbabas. Alhamdulillah berkat restu suami, sokongan family tak sangka 4 tahun dah. Baru 4 tahun tau. banyak lagi cabran yang mendatang. Bila jumpa sesiapa saudara mara, customer tahu je saya dulu bekerja sebagai engineer dan suami buat phd dalam engineering , mesti dapat soalan cepucemas ” Resign Engineer Dan Buat Business Online ”  Berbaloi ke?

Resign Engineer Dan Buat Business Online

Berbaloi ke Resign Engineer Dan Buat Business Online ?

4 tahun sangat sangat berbaloi bagi Ainul. Mungkin masih terkejar kejar dalam mencapai sesuatu tapi tempoh 4 tahun ni banyak juga Ainul capai macam macam.  Seronok buat business online ni sampai tak pernah rasa nak kembali bekerja. kenapa berbaloi resign engineer dan buat business online?

 

1.Income yang BEST

Buat business ofcos la nak income kan.  Banyak ke income buat business Shaklee sampai resign engineer. Semestinya lah 3-4 ganda income Shaklee dari bekerja sebagai engineer 7 tahun punya perkhidmatan. Malah income Shaklee tu kalau nak dapat income macam tu di dunia pekerjaaan makan gaji tunggu 10-20 tahun lagi kot baru nak merasa. mungkin lebih cepat dapat rasa kalau kpi sepanjang tahun superbb giler.  Takkan la nak resign engineer kalau takat dapat RM3k-RM5k je kann. Mesti kena lebih berganda dari gaji seorang jurutera. Ala korang ingat gaji engineer besar sangat ke? Last gaji Ainul bekerja 4 tahun lepas RM5k je uolss. huhu

Tapi nak income best kena la keje kuat ye. bukan makan tido.. goyang kaki tengok tv je.

 

2. Masa flexible untuk keluarga

paling best bila buat business online adalah masa yang flexible. bila mak ayah mertua ada apa apa hal, tak sihat or kena bawa ke mana mana kita ada je masa untuk mereka. Business online ni kita boleh buat di mana mana dan dengan business Shaklee boleh order online tak perlu kena ada barang ada stok baru business jalan.

pagi pagi bawa anak anak shopping di hari biasa sebab tak ramai orang. enjoy je nak shooping.hihi

 

ni tengok wayang cite COCO. kita orang je kat wayang. boleh gelak kuat kuat ..hehe

 

 

 

4. Keputusan kita yang buat

best bekerja sendiri sebab kita sendiri yang buat keputusan untuk diri kita. Kalau dulu kena dapat approval bos, kena present nak minta budget projek itu ini. kena reject buat paper work lain . projek kalau delay efek kpi. Adoii

Bekerja sendiri kau la bos kau la pekerja. Sila la bagi kpi pada diri sendiri.  Setiap keputusan kita dalam business boleh business boost naik dan kadangkala menurum. best tak? baru la mencabar hidup ni

 

Berminat nak buat business online macam saya?

Seronok buat business Shaklee ni

1. modal rendah RM69 je. bukan sampai labur puluh ribu

2. tak perlu sibuk nak head haunting kalau nak bonus besar. ko nak buat sorang sorang pun boleh. takde hal. tapi nak menjual kena la cari orang kan. belum jumpa orang jual kat kucing. tuan kucing ada lah.hihi

3. tak tahu nak berniaga. jangan risau sebab Ainul pun macam tu jugak. haram satu pun tak reti. terjah je uolss. Jangan risau sebab dalam Shaklee kita ada ramai mentor yang akan bantu kita. tapi pastikan kita kejar mentor/cikgu. bukan tunggu mentor datang kat kita.

 

Apa yang saya dah capai dalam business ni?

 

Resign Engineer Dan Buat Business Online

  1. Top 10 Income Business Leader pada umur 29 tahun 🙂
  2.  Pencen sebelum usia 30 tahun
  3.  5 angka income business 🙂
  4.  Melancong setiap tahun dengan biz Shaklee
  5.  page business ada 180K likers  > tak caya tengok sini DietDietSihat
  6.  Berjaya jual lebih 300++ botol VIVIX Sebulan.
  7.  Berjaya mendidik business partner buat sales RM10,000 sebulan secara online

 

Banyak lagi sebenarnya. nak listkan 3 hari 3 malam tak habis

 

Kalau ada kawan kawan yang berminat nak buat business Shaklee boleh contact Ainul ye. whatsapp ke 013-3612717 atau email ke ainulfadzilah@gmail.com

Yang berminat tu kena serius tau sebab Shaklee adalah career macam kita keje engineer, doktor , lawyer. seriuskan bukan main main. Ramai yang datang nak buat tapi bila suruh buat itu ini tak buat. tapi mengharap income 4 angka. tak boleh la gitu. Nak berjaya tanpa usaha orang MALAS

 

Resign Engineer Dan Buat Business Online berbaloi ke? Sangat berbaloi. ianya tak boleh diganti dengan apa apa. Seronok sangat dapat bantu orang lain lebih happy. dapat buat apa yang kita suka tanpa ada kongkongan sesiapa. Bila buat business online ni baru tahu maksud sebenar 9 per 10 rezeki.

 

Yang berminat tak kira lelaki atau perempuan, student IPTA , suri rumah , engineer , doktor ke boleh buat. Part time pun boleh buat sebab Ainul pernah 2 tahun buat part time sebelum resign. 2 tahun berusaha kuat untuk dapat 5 angka. kalau kerja makan gaji? 20 tahun kot baru nak merasa.huhu

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge