Ainul Mustafa

Lifestyle | Fashion | Parenting | Food | Travel | Beauty

Result Ujian UKKM MRSM Tingkatan 1 2023

Result Ujian UKKM MRSM Tingkatan 1 2023

23 November lepas , dah boleh check keputusan untuk ujian kemasukkan ke MRSM form 1 2013. Bila check Alhamdulillah Arreessa berjaya mendapat tempat ujian di MRSM Alor Gajah. Ini baru pergi ujian je ye belum dapat lagi. Terpilih dapat masuk ujian pun mama dah bangga.

Ainul berkongsi kegembiraan berita di facebook. ramai pulak ucap tahniah. Yelah mereka ni kenal Arreessa dari baby. Sama macam pembaca blog di sini. kenal Arreessa dari baby sampai dah 12 tahun . Macam macam cerita mama dia beritahu kan hehe

Result Ujian UKKM MRSM Tingkatan 1 2023 Result Ujian UKKM MRSM Tingkatan 1 2023 Result Ujian UKKM MRSM Tingkatan 1 2023 Result Ujian UKKM MRSM Tingkatan 1 2023 Result Ujian UKKM MRSM Tingkatan 1 2023 Result Ujian UKKM MRSM Tingkatan 1 2023 Result Ujian UKKM MRSM Tingkatan 1 2023

 

MRSM ni ada 3 pilihan. Premier, Ulul Albab atau IGCSE. Arreessa minta IGCSE dimana ada ujian Public Speaking.

Nak Check kat mana result? Boleh check di sini >> https://mrsm.mara.gov.my/semakanUKKMf

Result Ujian UKKM MRSM Tingkatan 1 2023

 

Ini antara Info yang kawan bagi. Terima kasih pada kawan kawan yang banyak bagi info. siap tag bila ada live pasal exam UKKM ni. bagi tips macam macam

 

 

PAKSA ANAK MASUK MRSM KE?

ainul dan suami tiada paksaan. Arreessa pun kejap nak kejap taknak. Biasalah bila ada kawan dapat ehhh nak pulak p exam. Ainul cuma cakap ” pergi ambil pengalaman terutama pengalaman ujian IGCSE tu. sebab bila di tanya itu ini kena ada ujian public speaking ianya sangat membantu dalam keyakinan diri untuk bercakap dihadapan orang. Semua pengalaman ni penting untuk bina diri dan nanti membantu diri rasa yakin pergi interview di mana mana. Keyakinan tak datang sehari dua.

 

ADA P TUITION KE?

ofcos la tak hehehe. tak buat apa apa pun. cakap kat dia kakak p je jawab. sebab kalau nak hantar tuition bagai, beli set soalan semua bermakna kita dah meletak harapan dia mesti dapat. takut dalam proses ini tanpa sedar kita push dia. yelah siapa suka nak kena buat latihan latih tubi siang malam. lainlah memang ada exam UPSR . Ainul belum tahap beginila

Kalau anak betul minat nak pergi yes boleh la nak bersungguh sungguh kan. Tujuan Ainul hanya nak Arreessa dapat pengalaman .

Good luck pada anak anak yang bakal menduduki ujian MRSM nanti.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge