Set Berpantang Bersalin Yang Terbaik, Luka Cepat Sembuh, Berat Senang Turun

Pengalaman 2 kali mengandung dan berpantang. Kedua dua pengalaman itu pun menggunakan set berpantang bersalin yang berbeza. Jadi boleh tahu la perbezaannya. Mana yang paling BEST. Anak pertama Ainul bersalin secara pembedahan dan anak ke dua secara normal.

Cara berpantang sama sahaja sama ada bersalin secara pembedahan atau normal. Ainul masih berbengkung dan bertungku walaupun bersalin czer.

Untuk berpantang bersalin anak ke dua Ainul memilih Set Berpantang Shaklee. Sejak dari berusaha untuk hamil, tengah hamil pun Ainul makan Shaklee. Memang berbeza. Terasa la keberkesananya sejak Hamil lagi.  Sangat cergas la. Sampai boleh panjat Candi Borobudur walaupun pregnant 7 bulan.

Masa hamil sudah konsistent makan Shaklee maka teruskan je makan selepas bersalin juga. Berbaloi la kan. Tak rugi. All in 1 . Bukan makan masa berpantang je tetapi selepas itu dan forever boleh makan. Untuk kesihatan berpanjangan

Kenapa saya katakan Set Berpantang Shaklee adalah terbaik

1. Luka cepat sembuh

Pertama kali bersalin normal dan kena vacuum. Luka banyak sangat.huhu. Lama tau doctor jahit bawah tu.  3 hari pertama nak duduk sakit. Kebetulan pulak Maryam masuk NICU sebab jaundice. Berulang alik ke hospital. Ya ALLAH sakitnya luka di bawah tu ALLAH sahaja yang tahu. Sampai nak duduk sebelah punggung pun sakit. Menangis nangis dekat husband. 
Lebih sakit bila berpeluh. Masa mandi kena air sikit…PEDIH!!!!! 
Risau juga luka terbuka balik. AZAB !!! la kalau terbuka kan.. 
Konsistent makan ZINC SHAKLEE. Selain tu Ainul makan VIVIX. Makan je vivix 3 hari terus LEGA!!! Takde langsung sakit kat bawah. Vivix kan repair dari peringkat sel. Bermakna dari akar umbi dia baiki. 

2. Susu Melimpah Ruah

Makan set berpantang Shaklee seharusnya SUSU MELIMPAH RUAH!! sampai BENGKAK SUSU!!!! Arghhhhh
Puas la jugak cara nak redakan bengkak susu. Apapun kena keluarkan susu tu. Tuam dengan tuala panas, pump juga susu tu . Selain tu Ainul makan Lecithin untuk bantu. Lepas je makan Lecithin susu menitis sendiri. Cuma kita kena pump atau menyusukan anak la juga untuk bantu surutkan bengkak

Menurut Kelly Bonyata yang merupakan IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant);

Lecithin has been recommended to combat recurrent plugged ducts. The usual recommended dosage for recurrent plugged ducts is 3600-4800 mg lecithin per day, or 1 capsule (1200 milligram) 3-4 times per day. After a week or two with no blockage, mom can reduce the dosage by one capsule. If there is no blockage within another 2 weeks she can reduce it again by one. Mom may need to continue taking 1-2 capsules per day if stopping the lecithin leads to additional plugged ducts.”

Source : http://kellymom.com/nutrition/vitamins/lecithin/

3. Berat Cepat Turun

Pengalaman bersalin anak pertama , masa mengandung naik 13kg. Habis je berpantang 44hari berat turun 9kg je. 4kg lagi jenuh nak dihapuskan. Lagi lagi menyusukan anak. Asyik lapo je. Jadi makan je la keje nyer..hahhahaa
Berpantangkan Maryam, masa pregnant berat naik 5kg. Seminggu berat turun 8kg. Yeahhh!!!!!
Mana mana set berpantang bersalin pun bagus. yang penting kena konsistent makan tau. Ainul memilih Shaklee sebab ianya Vitamin Jadi kalau anak kena jaundice pun still boleh makan. Jaundice Maryam memang turun naik. Ainul hanya amalkan susu kambing ( Ainul yang minum) dan kerap menyusukan Maryam. 
Jika anda sedang hamil dan nak mencuba set berpantang Shaklee ni boleh la berjumpa mana mana pengedar kegemaran anda.
Anda boleh hubungi saya di 013-3612717 atau email : ainulfadzilah@gmail.com jika mahu membeli dengan saya. SPECIAL dengan pembelian, saya akan membantu anda dalam penyusuan bayi dengan susu ibu dan Cara menurunkan berat badan selepas bersalin
Riang ria selepas habis pantang 44hari. Tudung merah selepas berpantang anak 1st & tudung hijau berpantang anak ke 2

Anda boleh hubungi saya di 013-3612717 atau email : ainulfadzilah@gmail.com jika mahu membeli dengan saya. SPECIAL dengan pembelian, saya akan membantu anda dalam penyusuan bayi dengan susu ibu dan Cara menurunkan berat badan selepas bersalin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge